Συνελήφθη ένας 26χρονος Αμερικανός ο οποίος σχεδίαζε να επιτεθεί εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου και το Κογκρέσου με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα φορτωμένα με εκρηκτικά.

Ο συλληφθείς, πτυχιούχος Φυσικής του Northeastern University, κατηγορείται ότι είχε μετατρέψει συσκευές κινητών τηλεφώνων σε πυροδοτητές που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από την Αλ Κάιντα εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο εξωτερικό, διευκρίνισε η εισαγγελέας Κάρμεν Ορτίς.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 26χρονος προετοίμαζε τις επιθέσεις από το 2010. Σε τηλεφωνικές του συνομιλίες, οι οποίες είχαν καταγραφεί από το FBI, ισχυριζόταν ότι θέλει «να επιτεθεί εναντίον των στρατών των απίστων και να σκοτώσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εχθρών του Αλλάχ».

Τους τελευταίους μήνες ήταν σε επαφή με πράκτορες του FBI που υποδύονταν τα μέλη της Αλ Κάιντα. Τους είχε παραδώσει τα σχέδια των επιθέσεων και είχε αρχίσει να προετοιμάζεται. Είχε μάλιστα προμηθευτεί από αυτούς τα απαραίτητα υλικά για τις επιθέσεις και είχε νοικιάσει έναν χώρο για να τα αποθηκεύσει.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα naftemporiki.gr, στο που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και 65 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook