Το πάρκαρε σε κεντρικό δρόμο των Χανίων και το βρήκε γεμάτο φθορές από αγέλη αδέσποτων σκύλων.

Ο οδηγός είχε παρκάρει τη Δευτέρα το βράδυ σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη.

Το πρωί που επέστρεψε και πήγε στο αυτοκίνητό του, το είδε αγνώριστο! Η πινακίδα είχε πέσει και υπήρχαν αρκετές φθορές και εμφανείς γρατζουνιές στο καπό και στο αριστερό φτερό του οχήματος.

Έκπληκτος ο οδηγός από αυτό που αντίκρισε προσπάθησε να διαλευκάνει τι είχε συμβεί. Μετά από έρευνα που έκανε και στοιχεία που συνέλεξε από κάμερες καταστημάτων, φάνηκε ότι η ζημιά είχε προέλθει από αγέλη αδέσποτων σκυλιών.

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν στους δρόμους προκαλώντας φθορές ή επιτίθενται ακόμα και σε περαστικούς δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει, τόσο με τη δημιουργία και λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου όσο και μέσα από τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου με τους φιλοζωικούς συλλόγους και την πενταμελή επιτροπή του δήμου για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων φαίνεται ότι δεν έχουν λύσει ακόμα το πρόβλημα καθώς αυτό ήταν εδώ και πολλά χρόνια έντονο, την ίδια στιγμή που δεν έχει γίνει συνείδηση και από τους πολίτες ότι η εγκατάλειψη των ζώων συντροφιάς στους δρόμους είναι μια απάνθρωπη ενέργεια που το μόνο που κάνει είναι να εντείνει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook