Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισκέφτηκε νωρίτερα την Ιεράπετρα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά» συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκε πρωτίστως τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Παπαδάκη και τον διευθυντή κ. Γιάννη Λιοντάκη.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο καθώς και με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς, επαγγελματίες και πολίτες και να συζητήσει μαζί τους θέματα που τους απασχολούν αλλά και τους στόχους που θέτει ο Συνδυασμός του για την επόμενη πενταετία.

Κοινό σημείο αναφοράς των συζητήσεων αποτέλεσε η καθυστέρηση της δημοπράτησης στο εγγειοβελτιωτικό έργο της προσαγωγούς διώρυγας Μύρτους – Φράγματος Μπραμιανών καθώς και το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

«Είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή της Ιεράπετρας η υλοποίηση του έργου της προσαγωγούς διώρυγας Μυρτούς-Φράγματος Μπραμιανών, καθώς η κατασκευή της θα ευεργετήσει την αγροτική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής που στηρίζεται στο νερό. Η καθυστέρηση της δημοπράτησης καταδικάζει σε ερήμωση την ευρύτερη περιοχή που καλύπτεται από χιλιάδες θερμοκήπια και δέντρα που αρδεύονται από το συγκεκριμένο δίκτυο. Κρούω τον κώδωνα κινδύνου.

Δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω εξαγγελίες. Χρειαζόμαστε έργα υποδομής. Ο Νομός Λασιθίου διεκδικεί και απαιτεί την ανάπτυξη που του έχουν υποσχεθεί εδώ και χρόνια. Πέρα όμως από το αγροτικό κομμάτι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και για την ανάπτυξη του τουρισμού, ενός τομέα με τεράστια δυναμική που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης στη περιοχή όπως και στη Σητεία με κυρίαρχο ζήτημα την βελτίωση του αεροδρομίου» τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook