Το  Wall Street Market ήταν από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους για αγοραπωλησία ναρκωτικών, κλεμμένων δεδομένων, πλαστών εγγράφων και κακόβουλου λογισμικού – Συνελήφθησαν τρία άτομα που κατηγορούνται ότι το λειτουργούσαν

Πλήγμα σε μία από τις μεγαλύτερες παράνομες ιστοσελίδες στο dark web πέτυχε η γερμανική αστυνομία, που έβαλε «λουκέτο» στο «Wall Street Market» (WSM) ήταν δημοφιλής τόπος για αγοραπωλησία κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και αμφεταμινών, καθώς και κλεμμένων δεδομένων, πλαστών εγγράφων και κακόβουλου λογισμικού.

Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε και τρεις άνδρες που φέρονται ότι λειτουργούσαν την κρυπτογραφημένη πλατφόρμα με πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς πελατών, περισσότερους από 5.000 εγγεγραμμένους πωλητές και περισσότερες από 60.000 προσφορές για πωλήσεις. Μια τέταρτη σύλληψη έγινε στη Βραζιλία, με τον συλληφθέντα να φέρεται ότι ενεργούσε ως διαμεσολαβητής στο διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς, ο ιστότοπος «λειτούργησε σαν μια συμβατική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το eBay και το Amazon. Ωστόσο, η ύπαρξή της ήταν προσανατολισμένη στο λαθρεμπόριο». 

Οι Klaus-Martin Frost, Jonathan Kalla και ibo Lousee κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν την Wall Street Market για σχεδόν τρία χρόνια, παρέχοντας μια πλατφόρμα για την πώληση ναρκωτικών, πλαστών προϊόντων και λογισμικού hacking σε 1,1 εκατομμύρια πελάτες. Οι Γερμανοί, είχαν τα ψευδώνυμα «coder420», «Kronos» και «TheOne». 

Μεταξύ των κορυφαίων πωλητών του ιστότοπου ήταν δύο άτομα με έδρα το Λος Άντζελες: ο «Ladyskywalker», ο οποίος πωλούσε οπιούχα και ο «Platinum45», που διακινούσε μεθαμφεταμίνη, οξυκωδόνη και φάρμακα. Το «Wall Street Market» ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 και τα τελευταία τρία χρόνια έγινε η μεγαλύτερη ιστοσελίδα στο dark web μετά το κλείσιμο των AlphaBay και Hansa. 

Ο ιστότοπος ήταν προσβάσιμος μέσω του κρυπτογραφημένου δικτύου Tor για να προστατεύσει τους πελάτες από την ανίχνευση και οι συναλλαγές εκτελούνταν με bitcoin. Λειτουργούσε σε έξι γλώσσες και προσέφερε πολυάριθμες ξεχωριστές κατηγορίες για εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών, κοσμημάτων, εξοπλισμού για απάτες με πιστωτικές κάρτες και κακόβουλο λογισμικό. 

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε αφού οι φινλανδικές αρχές έκλεισαν το παράνομο σάιτ Tork Silkkitie (Valhalla) νωρίτερα αυτό το έτος και αυτό οδήγησε ορισμένους φινλανδούς εμπόρους ναρκωτικών να μετακινηθούν στο περιβάλλον του WSM.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook