“Στην ομιλία του στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόταν λες και δε ζούμε σε αυτόν τον τόπο”. ​

Αιχμηρή είναι η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στα Χανιά, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Στην ομιλία του στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόταν λες και δε ζούμε σε αυτόν τον τόπο. Τα Χανιά δεν έχουν στεγνώσει ακόμα απ’ τις καταστροφικές πλημμύρες που έφεραν οι κακοκαιρίες τον προηγούμενων μηνών, που βρήκαν τον νομό ανοχύρωτο. Ακόμα δρόμοι υποχωρούν, σπίτια καταρρέουν, το επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει δυσπρόσιτο, οι υποδομές κατεστραμμένες. ιδιαίτερα μπροστά στην αντιπυρική περίοδο, ο κίνδυνος μη πρόσβασης σε πιθανές εστίες φωτιάς είναι παραπάνω από ορατός. Τα χρήματα που εξήγγειλε για την αποκατάσταση των ζημιών είναι ψίχουλα μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σε προτεραιότητα την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε αντιπλημμυρικές, αντισεισμικές και αντιπυρικές υποδομές. Οι ελλείψεις στις υποδομές οι οποίες εκφράστηκαν με τραγικό τρόπο το προηγούμενο διάστημα, είναι η απόδειξη αυτού. Όποια έργα πραγματοποιηθούν και υποδομές δημιουργηθούν στο μέλλον, όχι απλά θα τις ακριβοπληρώσει ο χανιώτικος λαός, αλλά θα είναι κύρια προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί αποτελούν και την προτεραιότητά τους.

Αυτό εννοούσε και ο πρωθυπουργός στο σημείο της ομιλίας του που είπε για το ρόλο της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο, για το ότι το νησί μας θα γίνει ενεργειακός κόμβος. Σκόπιμα απέφυγε να πει ποιος θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος.  Σκόπιμα δεν είπε για τους κινδύνους που έχει η χώρα μας – και ιδιαίτερα ο χανιώτικος λαός, από τα αλισβερίσια μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και αυτής του «διαβολικά καλού» (όπως ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας τον χαρακτήρισε) Τράμπ. Για τις σχέσεις που χτίζει με τον φονιά του Παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου. Βεβαίως, ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να υπερηφανεύεται ότι στις ημέρες του αναβαθμίστηκε ακόμα περισσότερο η βάση της Σούδας. Όμως δεν μπορεί να βάζει στο στόμα του το χανιώτικο λαό και τις παραδόσεις του, με τα αντιαμερικάνικα, αντιΝΑΤΟϊκά, αισθήματά και με το διαχρονικό αίτημα να κλείσουν οι βάσεις των ιμπεριαλιστών. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός και η πρώην υπουργός τουρισμού ανέφεραν το τουριστικό «θαύμα» του νησιού και ιδιαίτερα των Χανίων. Οι επιτυχίες αυτές αφορούν τους ξενοδοχειακούς ομίλους  που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται.  Κάθε χρόνο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετρούν νεκρούς και σακατεμένους , οι μικροί επαγγελματίες του κλάδου συμπιέζονται όλο και περισσότερο για να χτιστεί αυτό το «θαύμα». Τα εισοδήματά τους είναι ψίχουλα μπροστά στα κέρδη του κλάδου.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να βαδίσει σε ένα διαφορετικό δρόμο, που δεν απαιτεί θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών αλλά πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του. Καλούμε το λαό να κάνει την πραγματική διαφορά στις επερχόμενες εκλογές, με ενιαίο κριτήριο για όλες τις κάλπες. Σε ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και τοπικές εκλογές, να ενισχύσει παντού τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Ο λαός έχει πλέον πείρα ότι η λογική της ενίσχυσης του «μικρότερου κακού», κάθε φορά οδηγεί στο «μεγαλύτερο κακό».

Δύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία εργαζόμενων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις  του και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook