Τη δήλωση κατάρτισης της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», που περιλαμβάνει 98 υποψηφίους, κατέθεσε σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα, στο Πρωτοδικείο Χανίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της Κίνησης.

Οι 75 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων στις επτά Εκλογικές Περιφέρειες (Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμειών, Νέας Κυδωνίας, Σούδας, Χανίων) του Δήμου και οι 23 υποψήφιοι σύμβουλοι στη Δημοτική Κοινότητα Χανίων είναι ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων που δύναται να καταθέσει ένας συνδυασμός για το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων (κεντρικό) και τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων.

Ως γνωστόν, ο Ευτύχης Δαμιανάκης επέλεξε συνειδητά να μη συγκροτήσει ψηφοδέλτια στις υπόλοιπες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χανίων, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στις ανεξάρτητες πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες, στο πλαίσιο της σχετικής δυνατότητας που προσφέρει η ισχύουσα νομοθεσία («Κλεισθένης Ι«).

Οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, που συμπορεύονται στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου θέσεων, προτάσεων και αρχών, με γνώση και με όρεξη για συλλογική δουλειά, οι οποίοι έχουν αφήσει το δικό τους θετικό επαγγελματικό και κοινωνικό «αποτύπωμα» στην τοπική κοινωνία. Πολίτες με προσωπικότητα, που μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά ως ομάδα, προτάσσοντας το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων (ποσοστό άνω του 70%) δεν έχει ασχοληθεί ξανά με την Αυτοδιοίκηση, γεγονός που απαντά σε έναν από τους στόχους που έχει θέσει εξ αρχής ο Ευτύχης Δαμιανάκης και αφορά στην ανανέωση του έμψυχου δυναμικού στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά και το πλήρες πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης, με τον Ευτύχη Δαμιανάκη να ζητά από τους πολίτες αξιολόγηση προσώπων, θέσεων και προτάσεων για την επόμενη μέρα στον Δήμο Χανίων.

Δείτε όλα τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού

Κατα την προσέλευση στο Πρωτοδικείο ο επικεφαλής του συνδυασμού φωτογραφήθηκε και ξεχωριστά με τις γυναίκες υποψήφιες και με τους άντρες υποψήφιους και όλη η ομάδα του Ευτύχη Δαμιανάκη ήταν αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook