Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 4/5 περιοδεία κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη, υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου στα μαγαζιά της οδού 1866 στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημόκριτος Σαλούστρος, και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, Εμμανουέλλα Σοφίου και Τάσος Χιώτης.

Κατά την περιοδεία συζήτησαν με εργαζόμενους αλλά και τους μικρομαγαζάτορες για το διευρυμένο ωράριο καθώς και την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ο Δ. Βρύσαλης ανέδειξε πως η Κυριακάτικη αργία κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης και οι εργαζόμενοι, μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες πρέπει να την υπερασπίσουν. Επιπλέον σημείωσε πως η κυβέρνηση, ο δήμος και η περιφέρεια έχουν ευθύνη για τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων και επαγγελματιών στο εμπόριο. Χρησιμοποιούν το ιδεολόγημα πως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Κρήτη, θα αυξηθεί ο τζίρος, αποκρύπτοντας πως αυτό ευνοεί μόνο το μεγάλο εμπορικό και τουριστικό κεφάλαιο και διαλύει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων.   

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα ότι δεν συμφωνούν με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται στη ζωή τους μέσα από τις ερχόμενες εκλογές με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και την περιφέρεια. Να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τη σημερινή κατάσταση και να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους τη βελτίωση της ζωής τους, να μπουν μπροστά οι δικές τους ανάγκες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook