Επίσκεψη σε φορείς πραγματοποίησε ο Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του

Άκρως εποικοδομητική και με απαύγασμα της συζήτησης ότι οι δύο πλευρές συνεργάζονται αρμονικά και ότι τα περιθώρια παραγωγικής συνεργασίας είναι ακόμα περισσότερα, ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Χανίων και επικεφαλής του Δήμου Ενεργών Πολιτών Τάσου Βάμβουκα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Χανίων Αντώνη Ροκάκη. Ο κ. Βάμβουκας συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Μαράκη και Κυριάκο Καζάκο, τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ Μανούσο Φοβάκη και από, επίσης, υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας.

Από τη συζήτηση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και του προέδρου του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη διαφάνηκε το εξαιρετικό κλίμα και η άψογη συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς στο ευρύτερο πλαίσιο του Δήμου Χανίων, ενώ ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι υπάρχει πλάνο συνεργασίας για ευρύτερη ανάπτυξη των παραπάνω τομέων στο εγγύς μέλλον:

“Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας με το ΕΒΕΧ και τη νέα του διοίκηση ήταν εξαρχής εξαιρετική και μάλιστα μαζί ξεκινήσαμε το πλάνο για το “Open Mall”. Νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα έχουμε εξαιρετικά νέα. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξουμε ακόμα μια γειτονιά του Δήμου μας, την πλατεία 1866 και των γύρω περιοχών της. Είναι ένα πλάνο που θα γίνει τα επόμενα δύο χρόνια. Δε αποτελεί θεωρία! Δουλεύουμε γενικά με ένα σχέδιο. Επιδιώκουμε να καλύψουμε ανάγκες, κατά προτεραιότητα, που συνδέονται και με την επιχειρηματικότητα και φυσικά και με την οικονομία. Αρκεί να τονίσουμε ότι έχουμε εξασφαλίσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια για τα Χανιά για να γίνουν έργα στην πόλη μας. Κατόπιν τούτου θεωρώ ότι εφόσον οι δημότες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο που άπτεται, ανάμεσα στα άλλα και με τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και φυσικά την ανάπτυξη της οικονομίας του Δήμου μας. Και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο καλής συνεργασίας με το ΕΒΕΧ”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του Δήμου Ενεργών Πολιτών, Τάσος Βάμβουκας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης εξήρε το έργο της δημοτικής αρχής και τόνισε: “Πέραν της εξαιρετικής προσπάθειας που έχει κάνει η νυν δημοτική αρχή και είναι εμφανές, θεωρώ επίσης σημαντικό ότι ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας είναι ένας τίμιος και ηθικός άνθρωπος, πέραν πάσης αμφιβολίας και νομίζω ότι αυτό είναι κοινά αποδεκτό. Εμείς μέχρι στιγμής είχαμε άψογη συνεργασία και πιστεύω ότι αυτή μπορεί να συνεχιστεί βάσει πλάνου που υπάρχει και στοχευμένων κινήσεων μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η “βαριά βιομηχανία” της πόλης μας είναι ο τουρισμός, ενώ παράλληλα και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, επιδιώκουμε να δώσουμε κίνητρα στους επαγγελματίες”.

Στη συζήτηση που κράτησε για περίπου μία ώρα και συμμετείχαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας αλλά και μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΧ, αναλύθηκαν θέματα που άπτονται με τον τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που οραματίζεται η νυν δημοτική αρχή, θέματα για τον Αγροτικό Αύγουστο, αλλά και για τις καταστροφικές πλημμύρες του φετινού χειμώνα όπου, κατά κοινή ομολογία, οι ζημιές (λόγω ενεργειών που έγιναν από το Δήμο Χανίων) ήταν οι λιγότερο δυνατές, λόγω της εντάσεως των καιρικών φαινομένων

Ειδική μνεία έγινε από τον κ. Ροκάκη στο γεγονός ότι λόγω του “νοικοκυρέματος” των οικονομικών του Δήμου Χανίων μειώθηκαν τα Δημοτικά τέλη και τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ, με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα να τονίζει ότι: “ η μείωση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αλλά κάναμε σημαντικές επενδύσεις για την καθαριότητα του Δήμου, αφού το τμήμα που την αφορά εξοπλίστηκε με σύγχρονα μηχανήματα που θα βελτιώσουν περισσότερο την καθημερινότητά μας”.

Οι επισκέψεις του Δημάρχου Χανίων και επικεφαλής του Δήμου Ενεργών Πολιτών Τάσου Βάμβουκα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (6/5) από την ΤΟΜΥ Χανίων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό αλλά και με ασθενείς που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια μετέβησαν στη ΔΟΥ Χανίων όπου ανάμεσα στα άλλα υπήρξε συζήτηση και με τον Σύλλογο Εργαζομένων και αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στον ΟΤΕ (επί της οδού Τζανακάκη αλλά και επί της οδού Μαργουνίου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook