Μόνο για περιορισμένες παραστάσεις στον πολυχώρο YouCa.

Ο Θεατρικός Οργανισμός “Πολιτισμικός Νότος” που δραστηριοποιείται στην πόλη των Χανίων από το 1993, παρουσιάζει φέτος το θεατρικό έργο “Κεκλεισμένων των θυρών” του Γάλλου φιλοσόφου, λογοτέχνη και πολιτικού ακτιβιστή Ζαν-Πολ Σαρτρ.

Τρία πρόσωπα με τρεις διαφορετικές αφετηρίες και τρεις διαφορετικές ιστορίες συναντιούνται σε ένα χώρο άχρονο, σε ένα χώρο βασανιστικά αδρανή χωρίς προοπτική διαφυγής όπου το φως γίνεται αδυσώπητος σύμμαχος του μαρτυρίου του μυαλού και της ψυχής. Συναντιούνται σε ένα χώρο όπου η άκαμπτη παρουσία των επίπλων έρχεται να επιβεβαιώσει τη δύναμη του μη τυχαίου, τη δύναμη του εκ των προτέρων κανονισμένου. Σε αυτό το χώρο τα τρία πρόσωπα συγκρούονται, συμμαχούν, ταπεινώνουν και ταπεινώνονται, δικάζουν και δικάζονται, βασανίζουν και βασανίζονται. Οι ρόλοι εναλλάσσονται και το θύμα μετατρέπεται σε θύτη, ο δήμιος σε θύμα με όρους δίκης κεκλεισμένων των θυρών… Η σιωπή νικιέται, οι ψυχές απογυμνώνονται από τα μυστικά τους και η προσωπική εικόνα καταρρέει. Η αλήθεια αποκτά συνείδηση αλλά η λύτρωση δεν επέρχεται. Ο αλληλοσπαραγμός συνεχίζεται εις το διηνεκές…

Ο Ζαν-Πολ Σάρτρ με το “Κεκλεισμένων των θυρών” γράφει το 1943 ένα κείμενο βαθιά αλληγορικό και υπαρξιακό όπου αποθεώνεται το υπάρχειν, η ιδέα της ελευθερίας και η αποκλειστική ευθύνη του ανθρώπου για τις πράξεις του. Άλλωστε, σύμφωνα με το Γάλλο φιλόσοφο “ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να είναι ελεύθερος”.

Σκηνοθεσία: Κριαρά Ευαγγελία

Ερμηνεύουν: Δουλαβέρη Χριστίνα, Καλομοιράκης Μάνος, Καπνισάκη Φωτεινή, Κολομπάκης Γρηγόρης

Σκηνικά: Δημητρουλάκης Δημήτρης
Σύλληψη, κατασκευή γλυπτού: Σταφυλαράκη Ευδοξία
Επιμέλεια προγράμματος και αφίσας: Καλομοιράκης Μάνος
Φωτογραφίες: Δουλαβέρη Χριστίνα, Καλομοιράκης Μάνος
Μουσική επιμέλεια: Κριαρά Ευαγγελία

Ημερομηνίες Παραστάσεων:
Παρασκευή 10, Σάββατο 11, Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 και Δευτέρα 20 Μαΐου 2019. Ώρα: 9:30 μ.μ.

…στο YouCA ( Καραϊσκάκη 76)

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook