Μέσα από την εκδήλωση “The Crete Trip 2019” η Κρήτη υποδέχεται 950 φοιτητές Erasmus με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Ελλάδας, κάνει την Κρήτη τον αγαπημένο προορισμό των φοιτητών Erasmus χάρη στο «The Crete Trip», ένα πολιτιστικό ταξίδι πέντε ημερών.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Ελλάδος (Erasmus Student Network – ESN Greece) διοργανώνει το “The Crete Trip”, μία δράση για 950 διεθνείς φοιτητές, στις 08 -12 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Για ένατη συνεχή χρονιά το ESN Greece διοργανώνει το “The Crete Trip”, ένα πολιτιστικό ταξίδι για φοιτητές, από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus. Στόχος του ESN Greece είναι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για σπουδές, ειδικά μέσω του Erasmus, πράγμα που επιτυγχάνεται για την Περιφέρεια της Κρήτης με το “The Crete Trip”. “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κάθε χρόνο η Κρήτη επιλέγεται να φιλοξενήσει μία τόσο σημαντική δράση της διεθνούς νεολαίας. Το “The Crete Trip” συνδέει την κρητική παράδοση με την πολυπολιτισμικότητα και αποτελεί ιδανική ευκαιρία να γίνουν γνωστά σε εκατοντάδες νέους η κρητική φιλοξενία, η ιστορία αλλά και το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κρήτης. Είναι χαρά μας να στηρίζουμε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ESN Greece και να είμαστε κοντά στην τόσο ενεργή φοιτητική κοινότητα”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. 

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece, στοχεύουν στον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Με γνώμονα αυτό, θα ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες ώστε να γνωρίσουν την περίφημη κρητική κουλτούρα μέσα από τη μουσική, τις γεύσεις και τις περιηγήσεις. Οι πέντε ημέρες του ταξιδιού είναι γεμάτες με ιστορικές ξεναγήσεις στην Κνωσό, επισκέψεις  σε Μάταλα και Μπάλο και γνωριμία με την κρητική διασκέδαση. Στόχος άλλωστε του ταξιδιού είναι να φέρει σε επαφή τους διεθνείς φοιτητές με τον τοπικό πολιτισμό, την ιδιαίτερη κρητική κουλτούρα  και να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να βιώσουν το κλίμα διεθνισμού. “Το “The Crete Trip” εξελίσσεται κάθε χρόνο, αποτελώντας πλέον τη μεγαλύτερη πολιτιστική δράση που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές. Σημαντικό επίτευγμα για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί η ένταξη της εκδήλωσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Είναι τιμή μας επίσης, η πολύτιμη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης για άλλη μία χρονιά και η αναγνώριση ότι το “The Crete Trip” και το ESN Greece συμβάλουν σημαντικά στην εξωστρέφεια της χώρας μας.” τόνισε ο Πρόεδρος του ESN Greece, Κωστής Γιαννίδης. 

Το “The Crete Trip” είναι μία ευκαιρία εξωστρέφειας και για τους κατοίκους της Κρήτης που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Flag Parade – μία πολυπολιτισμική πορεία με σημαίες και εθνικά χρώματα των 950 φοιτητών που θα περάσουν μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου, την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 2μμ.. Έπειτα θα ακολουθήσει το περίφημο Κρητικό γλέντι στη Μαρίνα Ηρακλείου απέναντι από το ιστορικό φρούριο του Κούλε.

*Τι είναι ESN: Η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του είναι: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Την αρχή αυτή σήμερα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 39 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Κομμάτι του δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα. Σήμερα, δραστηριοποιούνται 22 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Βόλο, Κοζάνη, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές το χρόνο, και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook