Ο αναλυτικός απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για την περίοδο 2014-2019 είναι πλέον διαθέσιμος για τους δημότες στο site του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εισαγωγή του απολογισμού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει:  

«Τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια, ως Δημοτική Αρχή, εργαστήκαμε μακριά από κομματικές δεσμεύσεις, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Δεν διστάσαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος, δεν κρύψαμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Καταπιαστήκαμε με όλα, δρομολογώντας και υλοποιώντας βήμα-βήμα τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.

Μαζί καταφέραμε πολλά:  
– Δώσαμε ξανά στο Ηράκλειο την πολιτιστική του ταυτότητα. 

– Το καταστήσαμε αθλητικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου

– Καθιερώσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου, περισσότερο ανοιχτό και δημοκρατικό, με ουσιαστικές διαδικασίες συμμετοχικής διακυβέρνησης. 

– Θέσαμε τις βάσεις για την αναβάθμιση των επί χρόνια  προβληματικών υποδομών της πόλεως (πιστοποίηση και ανακατασκευή παιδικών χαρών, μεγάλα προγράμματα οδοποιίας σε όλη την επικράτεια του Δήμου, νομιμοποίηση όλων των σχολικών συγκροτημάτων και σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης σε πολλά σχολικά κτίρια, πλήρης ανανέωση του στόλου καθαριότητας, κατασκευή και επέκταση αρδευτικών δικτύων κ.ά)

– Υλοποιούμε ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο, την πλήρη αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. 

– Προχωράμε σε μεγάλα έργα , ενταγμένα στον συνολικό σχεδιασμό μας για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλεως (Πάρκο Γεωργιάδη, Ανάπλαση Σταυρού, αξιοποίηση Ενετικών Τειχών).
– Σχεδιάζουμε οραματικά έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του Ηρακλείου (Μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο, Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας)

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, μικρά και μεγάλα που μπορείτε να διαβάσετε στον πλήρη απολογισμό, ο οποίος ακολουθεί, γίνονται πραγματικότητα χάρις στην μεθοδική δουλειά των μελών της δημοτικής αρχής, την εποικοδομητική κριτική και σε αρκετές περιπτώσεις την συνεργασία της Αντιπολιτεύσεως, την ευσυνειδησία των εργαζομένων στον Δήμο Ηρακλείου και την γόνιμη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης αλλά και των δημοτών στις δημόσιες διαβουλεύσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, καθώς και στις καθημερινές επαφές που έχουμε μαζί τους. 

Κυρίως, γίνονται πραγματικότητα με απόλυτη διαφάνεια και αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία: υποσχεθήκαμε στους δημότες μια ανεξάρτητη δημοτική αρχή που θα τους αντιμετωπίζει όλους ισότιμα. Θεωρώ ότι τηρούμε την υπόσχεσή μας. 

Για αυτό και ανάμεσα σε όσα σημαντικά έχουμε ήδη επιτύχει, ξεχωρίζω τούτο: την σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του δημότη προς την δημοτική αρχή. 

Έχουμε το θάρρος να σας κοιτάζουμε στα μάτια, γιατί δεν είπαμε ποτέ ψέματα. Δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο, πράξαμε όμως πάντοτε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο. 

Και είμαστε έτοιμοι να κριθούμε για τα πεπραγμένα μας. 

Όπως  είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτό το έργο, όλοι μαζί,  για να φτάσουμε το Ηράκλειο εκεί που το οραματιστήκαμε. Εκεί που του αξίζει!

Το Ηράκλειο θα γίνει Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου, πάνω από όλα επειδή διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό για το πετύχει».    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook