Η παράταξη «Ενωτική άμεση παρέμβαση 4Δ» ανακοίνωσε τους λόγους μη συμμετοχής του κ. Τσουχλαράκη στις εκλογές

Ανακοίνωση αναφορικά με την μη συμμετοχή του Θρασύμβουλου Τσουχλαράκη στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χανίων εξέδωσε η παράταξη του «Ενωτική άμεση παρέμβαση 4Δ».

Αναλυτικά το κείμενο:

“Με μικρή ολιγωρία, ανακοινώνουμε την ειλημμένη απόφασή της 15μελούς οργανωτικής -συντονιστικής επιτροπής του δημοτικού, ακομμάτιστου, συνδυασμού μας: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 4Δ» (Δημοκρατική, Δημιουργική, Δυναμική Δραστική κίνηση) να μην εκτεθούμε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Χανίων. 

Σημαντικότατο ρόλο στην εν λόγω απόφασή μας, διαδραμάτισε η επιβεβλημένη προϋπόθεση του θεσμικού – εφαρμοστικού πλαισίου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», αφού προέβλεπε δικαίως τη συμμετοχή των γυναικών με ποσοστό 40%. Α

ναλυτικότερα σας ενημερώνουμε, ότι εμείς είμεθα μια δυναμική ομάδα 64 ατόμων, όμως βάσει της νομικής ποσοστόσεως, ο πληθικός αριθμός των γυναικών του συνδυασμού μας, που έπρεπε να εκτεθεί στην επίμαχη, εκλογική αναμέτρηση, ανήρχετο στις 26, ενώ στη γυναικεία ομάδα της κίνησής μας, είχαν ενταχθεί μόνον 16. Συνεπώς, το Πρωτοδικείο Χανίων θα απέρριπτε την κάθοδό μας στις εν λόγω δημοτικές εκλογές.

Πέραν του προαναφερομένου προβλήματός μας αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι το δημοτικό μας εγχείρημα αποτύπωνε μια ουσιαστική προσπάθεια για συμπαράταξη σημαντικών, κοινωνικών, λαϊκών δυνάμεων και ατόμων, που επιθυμούν πραγματικά την αλλαγή των διαχρονικών, συστημικών, πρακτικών, που εφαρμόζονται επί έτη στο Δήμο μας.

Να σημειωθεί επίσης, ότι -λόγω του ακομμάτιστου του συνδυασμού μας,- είχαμε συντάξει το δεοντολογικό πλαίσιο της κινήσεώς μας, αλλά και τις προγραμματικές μας θέσεις, διότι τις οργανωτικές δομές του συνδυασμού μας, καθώς και τις επιλογές των υποψηφίων προσώπων του, τις πραγματοποιήσαμε εμείς και μάλιστα με πολύ αγώνα και μόχθο και όχι οι γνωστοί και συνηθισμένοι, κομματικοί μηχανισμοί. 

 Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εξαιρετικούς συμπολίτες μας και συμπολίτισσες μας, όπου μαζί δημιουργήσαμε την προαναφερομένη δημοκρατική, ακομμάτιστη, δημοτική παράταξη, καθώς και τους 7 μετανάστες υποψηφίους συμβούλους μας, που κατάγονται από: την Αρμενία, την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Συρία, τη Ρωσία, και τη Γαλλία, αλλά και όλους όσους ενθέρμως την αγκάλιασαν και την στήριξαν από τα σπάργανά της.

Η υποστήριξή τους μας ενθάρρυνε να προχωρήσουμε δυναμικά παρά την πολεμική βία του αποκλεισμού, που δεχτήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νομού μας, αλλά και από ανθρώπους, που δεν διακρίνουν στον ορίζοντα τίποτε άλλο από το αλαζονικό και ματαιόδοξο «εγώ τους». Συστρατεύτηκαν λοιπόν κάποιοι «σε αποστολή», με σκοπό την «μιντιακή απομόνωσή μας», αλλά και διάφοροι λασπολόγοι, καθώς και άλλοι υπερασπιστές διαφόρων προσωπικών συμφερόντων.

Τέλος θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συνεργάτες μας και τους φίλους μας, αλλά και όλους τους συνδημότες μας, πως η δημοτική παράταξή μας θα παραμείνει ενεργή, προκειμένου να ξανασυναντηθούμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια, που θα αποσκοπεί στο κοινό καλό της κοινωνίας των ανθρώπων του Δήμου Χανίων”. 

 

Για την 15μελή οργανωτική – συντονιστική επιτροπή 
του δημοτικού συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 4Δ»
ο επικεφαλής
Θρασύβουλος Θεμ. Τσουχλαράκηςς (Τσούχλαρης)
Υποψήφιος Διδάκτορας Εθνολογικών & Πολιτισμολογικών Επιστημών
του τμήματος Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών
της Φιλοσοφικής Σχολής
του Πανεπιστημίου Κρήτης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook