Δείτε το πρόγραμμα για την Τετάρτη 8 Μαϊου

Σε Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Ίδρυμα “Ελ. Βενιζέλος” και Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου ο Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” Τάσος Βάμβουκας μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού, την Τρίτη 7 Μαϊου. 

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (7/5) ο Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του “Δήμου Ενεργών Πολιτών”  κ.Τάσος Βάμβουκας όπου, καταρχάς, είχε συνάντηση με τον Πρύτανη κ.Ευάγγελο Διαμαντόπουλο. Ο κ. Βάμβουκας συνοδευόταν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας.

Η συζήτηση, στο γραφείο του Πρύτανη έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και εξήχθη το συμπέρασμα ότι η συνεργασία των δύο πλευρών, Δήμου και Πολυτεχνείου ήταν και είναι άψογη, αφού μέσω αυτής έχουν προωθηθεί ορισμένα πολύ σημαντικά θέματα για την πόλη και τον Δήμο.

Η κουβέντα κάλυψε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων, όπως το ζήτημα των Νεωρίων στο Ενετικό λιμάνι εκεί όπου, μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων υπάρχει τετραμερής συνεργασία (Δήμου, Πολυτεχνείου, Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Κρήτης) για την ανάδειξη του μνημείου, που είχε αφεθεί επί δεκαετίες και -επιτέλους – “άνοιξε” η νυν δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Η κουβέντα Δημάρχου και Πρύτανη εστίασε επίσης και στην πρωτοβουλία του κ. Βάμβουκα για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, σε χώρο που υπάρχει μεταξύ του κυκλικού κόμβου (στο Πολυκλαδικό) και των Τάφων του Βενιζέλου. Και σε αυτό το ζήτημα θα υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε: “Ως Δήμος Χανίων είχαμε άψογη συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Η συνεργασία μας γίνεται πάντοτε με γνώμονα ότι εκτιμάμε την επιστημονική έρευνα που γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ότι αυτή είναι πολύτιμη σε πάρα πολλές από τις πρωτοβουλίες μας για την αναβάθμιση των υποδομών στην πόλη μας. Η συνεργασία μας είναι εξίσου σημαντική και σε επίπεδο ερευνητικών προγραμμάτων και γενικότερα σε ό,τι άπτεται με την πρόοδο που μπορεί να υπάρξει, μέσω της επιστήμης, στην πόλη μας και στον Δήμο μας. Μην ξεχνάμε ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης, του οποίου τη δουλειά εμπιστευόμαστε πλήρως, αποτελεί ένα ενεργό κομμάτι του Δήμου μας”.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος επεσήμανε: “ Εκτιμώ κύριε Δήμαρχε για ό,τι έχετε κάνει και στην πόλη αλλά για το Πολυτεχνείο. Νομίζω επίσης ότι είχαμε και έχουμε εξαιρετική συνεργασία και εύχομαι ολόψυχα, αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί. Ξέρω ότι μια θητεία ποτέ δεν είναι αρκετή για να ολοκληρώσει μια δημοτική αρχή το πλάνο της και γνωρίζω ότι έχετε πλάνο και σχέδιο”.

Η συζήτηση “άγγιξε” και άλλα σημαντικά ζητήματα που θα προκύψουν από την -ούτως ή άλλως- εξαιρετική συνεργασία Δήμου Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπως η δημιουργία Κέντρου Δια βίου μάθησης του Πολυτεχνείου, η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου, ενώ από την κουβέντα δεν έμεινε ασχολίαστο το ζήτημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία, του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, για το οποίο ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων είναι πρόθυμος να συμβάλλει ενεργά (με τη συνδρομή και άλλων φορέων) στην ανακατασκευή του, αλλά και στη συντήρησή του.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Δήμαρχος Χανίων και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του, επισκέφτηκαν τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης και είχαν συζητήσεις με Καθηγητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και φοιτητές.

Επόμενη στάση αποτέλεσε το ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Χανίων) που εδράζει στην Χαλέπα. Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Δήμος Ενεργών Πολιτών” είχαν συνάντηση με τον Κοσμήτορα Ιωάννη Βαρδιάμπαση, με καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε πολύ “ζεστό κλίμα” εκφράστηκε εκ μέρους του κ. Βαρδιάμπαση η άποψη ότι “ με τον Δήμαρχο Χανίων έχουμε αγαστή συνεργασία και γνωρίζουμε ότι δίνει μεγάλο αγώνα για να φέρει εις πέρας το πλάνο που έχει για την πόλη. Ξέρουμε ότι κάνει πολύ καλή δουλειά”.

Ο Τάσος Βάμβουκας από την πλευρά του δήλωσε: “Σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Είχαμε άριστη συνεργασία. Είμαστε μαζί σας σε κάθε σας προσπάθεια. Πρέπει να δούμε πολύ ζεστά και το θέμα της φοιτητικής στέγης. Ως Δήμος έχουμε δυνατότητες και πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα”.

Να τονιστεί ότι στην την κουβέντα που έγινε αναλύθηκαν οι αλλαγές που προκύπτουν με τη δημιουργία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, όπως θα μετεξελιχθεί το ΤΕΙ Κρήτης.

Στη συνέχεια , η ομάδα του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” με τον επικεφαλής και Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα επισκέφτηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελ. Βενιζέλος”. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Γενικός Δ/ντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης και οι επιστημονικοί συνεργάτες με τους οποίους έγινε μια πολύ μεστή και ουσιαστική συζήτηση, πάνω στα θέματα που αφορούν το Ίδρυμα αλλά και στη συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Χανίων, η οποία χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως πολύτιμη και εποικοδομητική.

Μάλιστα, από τον Γενικό Δ/ντή του Ιδρύματος κ. Παπαδάκη έγινε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι επί θητείας της νυν δημοτικής αρχής, πέρυσι, παραχωρήθηκε από τον Δήμο Χανίων στο Ίδρυμα “Ελ. Βενιζέλος” για 10 χρόνια, το πατρικό σπίτι του Εθνάρχη στις Μουρνιές.

Τελευταίος σταθμός αποτέλεσε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας είχαν συνάντηση και εγκάρδια συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά φιλική και απέδειξε την άψογη σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά και την συνεργασία που υπήρξε και υπάρχει, όπως στα συσσίτια της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου αλλά και σε άλλες φιλανθρωπικές και κοινωφελείς πρωτοβουλίες Εκκλησίας και Δήμου.

Το αυριανό πρόγραμμα του Δημάρχου Χανίων και επικεφαλής του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” και των υποψηφίων του συνδυασμού μας:

10.00: Αντιπεριφέρεια Χανίων

11.00: Κεντρική Πλατεία Κάμπων Κεραμιών (Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπέρ των θυμάτων και των αγωνιστών της 8ης Μαΐου 1944).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook