«Κόκκινη ειδοποίηση» εξέδωσε η διεθνής αστυνομία Ιντερπόλ, όπως αναφέρει το newsbomb.gr, ζητώντας από τις 188 χώρες μέλη της να συλλάβουν τον Σαάντι Καντάφι, έναν από τους γιους του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, \”κατόπιν αιτήματος των λιβυκών αρχών\”.

\”Καθώς η Ιντερπόλ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Σαάντι Καντάφι, 38 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά στο Νίγηρα, αυτή η κόκκινη ειδοποίηση συνιστά περιφερειακό και διεθνή συναγερμό για τις χώρες που είναι γειτονικές με τη Λιβύη και το Νίγηρα (…) για να βοηθήσουν να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Σαάντι Καντάφι\”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διεθνής αστυνομική οργάνωση.

Ο Σαάντι Καντάφι καταζητείται από τις νέες λιβυκές αρχές που τον κατηγορούν ότι \”οικειοποιήθηκε αγαθά δια της βίας και του εκφοβισμού όταν διοικούσε τη λιβυκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία\”, αναφέρει η Ιντερπόλ. \”Ως διοικητής στρατιωτικών μονάδων που φέρονται αναμιγμένες στην καταστολή των διαδηλώσεων αμάχων στη διάρκεια της λιβυκής εξέγερσης, ο Σαάντι Καντάφι υπόκειται επίσης σε απαγόρευση να ταξιδεύει και σε πάγωμα των περιουσιακών αγαθών του που διατάχθηκε το Μάρτιο από τα Ηνωμένα Έθνη\”, τονίζει η Ιντερπόλ.

Πρόκειται για την πρώτη \”κόκκινη ειδοποίηση\” που εκδόθηκε από την Ιντερπόλ κατόπιν αιτήματος των νέων λιβυκών αρχών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, αναφέρει.

Ο Σαάντι Καντάφι κατέφυγε στον Νίγηρα στις 11 Σεπτεμβρίου. Δύo μέρες πριν, η Ιντερπόλ είχε εκδώσει μια \”κόκκινη ειδοποίηση\” ζητώντας τη σύλληψη του Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ-Ισλάμ και του κουνιάδου του Αμπντάλα Αλ-Σενούσι, πρώην αρχηγού των υπηρεσιών πληροφοριών, σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook