Επιτυχημένη χαρακτήρισαν την αποστολή οι Χανιώτες επιχειρηματίες.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Eλληνική επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε από 1-3 Μαΐου στη Ντόχα του Κατάρ. Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Κατάρ σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ και την υποστήριξη των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κατάρ διοργάνωσε το “Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ Ελλάδας – Κατάρ”, καθώς και επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Eλληνικών και Καταρινών εταιρειών στο Four Seasons Hotel Doha.

Στους συνέδρους απευθύνθηκε με ομιλία του ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

Το Επιμελητήριο Χανίων στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ενημέρωση, προβολή και προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων σε νέες αγορές συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή και στις B2B συναντήσεις που έγιναν, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων Δημήτρης Μουντάκης εκπροσώπησαν το φορέα στο Κατάρ.

Για θέματα εμπορικής εξωστρέφειας συνομίλησαν οι κκ. Ροκάκης και Μουντάκης με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, για την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Κατάρ με τον πρόεδρο του Παναγιώτη Μίχαλο ενώ για την απλοποίηση των διαδικασιών εισαγωγής προιόντων στο Κατάρ με διευθυντικά στελέχη του QFC – Qatar Financial Center (ρυθμιστική αρχή επενδύσεων και εμπορίου).

Οι Χανιώτικες επιχειρήσεις που συμμετείχαν παρακολούθησαν τις εργασίες του Forum και στην συνεχεία πραγματοποίησαν πλήθος B2B συναντήσεων. Οι επιχειρηματίες χαρακτήρισαν την αποστολή ιδιαιτέρως επιτυχημένη και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων αφού ήταν το μοναδικό Ελληνικό επιμελητήριο που συμμετείχε.

Να σημειωθεί ότι τις εργασίες του Συνεδρίου ακολούθησαν πάνω από 350 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων 42 ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στην αποστολή κυρίως από τους κλάδους των κατασκευών / δομικών υλικών, τροφίμων / αγροτικών προϊόντων, καλλυντικών, συστημάτων φωτισμού, υψηλής τεχνολογίας, τουριστικών υπηρεσιών και 105 καταρινών εταιρειών από αντίστοιχους κλάδους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook