Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο νομό Χανίων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο εκτελεσθέντων στην Αγυιά

Τιμώντας την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του νομού Χανίωνμε επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων Νίκο Βουρλάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Αποκορώνου Νικήτα Μελισσάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά Δημήτρη Ανθούση, τον υποψήφιο Δήμαρχο Κισσάμου Γιώργο Φραγκιουδάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου Γιώργο Γεωργιλάκη κατέθεσε στεφάνι σήμερα Πέμπτη 9 Μάη στις 12:30 π.μ. στον τόπο εκτέλεσης στο Γολγοθά και στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα στην Αγυιά. 

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Λαικής Συσπείρωσης “με την επίσκεψη τους ανέδειξαν το γεγονός ότι και τα δύο μνημεία είναι κατεστραμμένα και παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές. Επιπλέον, στην πορεία τους για το Γολγοθά παρατήρησαν το γεγονός ότι οι ταμπέλες σήμανσης προς τα εκεί είναι εντελώς κρυμμένες.

Η 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, παρά τις αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές προσπάθειες της ΕΕ να την μετονομάσει σε “μέρα της Ευρώπης”, θα υπενθυμίζει για πάντα ότι το καθοριστικό χτύπημα στο τέρας του ναζισμού το έδωσε η ΕΣΣΔ, με περισσότερους από 20 εκατ. νεκρούς, τη στιγμή που οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου παρείχαν σημαντική βοήθεια στη ναζιστική Γερμανία, με σκοπό να την αξιοποιήσουν ως δύναμη κρούσης ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.

Ταυτόχρονα τίμησαν εδώ στα Χανιά την ιστορία του τόπου μας και τις μεγάλες θυσίες του Χανιώτικου λαού που έπιασαν τόπο καθώς και τον καταλυτικό ρόλο για μια σειρά κατακτήσεων.

Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, με την πάλη και την οργάνωσή τους, για να απαλλαγούν απ’ τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας, την ανεργία και την εκμετάλλευση. Συνεχίζουμε δυναμικά και αισιόδοξα, για νέους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού και “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια και τους δήμους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook