Της γενιάς των σημερινών 40άρηδων, Κισαμίτης στην καταγωγή, άφθαρτος και ολόφρεσκος στην ενεργή πολιτική αρένα ο Δημήτρης Νικ. Χαιρετάκης καταθέτει σε δημόσια κρίση, τη δική του υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές.

Στο πλευρό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη (Η Κρήτη Μπροστά).

«Πάντα πίστευα ως γενική θεώρηση, πως το μέλλον ανήκει σε εκείνους που δεν περιμένουν τους άλλους.
Σε εκείνους δηλαδή, που αναλαμβάνουν δράση οι ίδιοι, γνωρίζοντας ότι η εποχή και οι απαιτήσεις της, σου απαγορεύουν να μένεις αδρανής.
Μου έγινε συνείδηση μεγαλώνοντας, ότι οι συλλογικές δράσεις είναι προϊόν ατομικής πρωτοβουλίας. Ατομικής έμπνευσης και τολμηρής έκφρασης.

Αυτήν ακριβώς την έμπνευση μου εμφύτευσε στην πολιτική μου σκέψη, γρήγορα και εύστοχα ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Γρήγορα κατάλαβα ότι έχω ευθύνη να συστρατευτώ με έναν νέο, καθαρό, φιλόδοξο και ικανό άνθρωπο της Κρήτης, της νεολαίας, του μέλλοντος.

Ευρισκόμενος στο μέσον της πιο παραγωγικής στιγμής της ζωής μου, στέκομαι απέναντι και δίπλα σε φίλους και συντοπίτες.

Απέναντι, για να τους κοιτώ με εντιμότητα και δίπλα για συλλογική δράση, πανέτοιμος και σίγουρος.

Με τιμή, στο πλευρό του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη»

  • *Ο Δημήτρης Χαιρετάκης είναι απόφοιτος ΓΕΛ Κίσαμου. Πανεπιστημιακές σπουδές : Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Bradford UK. Μεταπτυχιακό στην διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων MBA, MIS. 
  • Εργάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στον τομέα ανάπτυξης πωλήσεων σε εταιρία πληροφορικής (2000-2014, Αθήνα) και τα τελευταία 5 χρόνια είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στον επιχειρηματικό κλάδο. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Σακελλιάδου και έχουν 2 παιδιά