Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέα της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, και τον Νικήτα Μελισσάκη, υποψήφιο Δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στo Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Βάμου, στο Κέντρο Υγείας Βάμου και στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσσες, την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Σε συνάντηση με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων αυτών, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάποια μάλιστα αρκετά χρόνια πλέον. Εκ των βασικών ζητημάτων, αυτό του κτηριακού, όπου τα σχολεία είναι κατασκευασμένα 90 χρόνια πλέον, αλλά δεν γίνεται η απαραίτητη συντήρηση τους, με μεγάλο κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, υποτίθεται για προσωρινή λύση πριν από κάποια χρόνια, αλλά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, οι μαθητές του Λυκείου κάνουν μάθημα μέσα σε προκατασκευασμένες αίθουσες (ΠΡΟΚΑΤ).

Από συζήτηση με το κλιμάκιο τονίστηκε η ανάγκη πλήρους επάνδρωσης του Κέντρου Υγείας Βάμου, που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, με μόνιμο προσωπικό και υποδομές. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των σωλενώσεων υδροδότησης, καθώς είναι επικίνδυνες, μιας και είναι φτιαγμένες από αμίαντο. Στο δημαρχείο Αποκορώνου συνομίλησαν με εργαζόμενους του Δήμου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους όντας αποδέκτες και όλων των παραπάνω.

Σε όλες τις συζητήσεις αναδείχθηκε από την αντιπροσωπεία η ρίζα του προβλήματος, ότι όλα αυτά δηλαδή είναι κεντρικές κατευθύνσεις ΕΕ και κυβερνήσεων που την υπηρετούν, ώστε να υπονομεύετε ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Με ευθύνη περιφέρειας και δήμου, η κατάσταση του επικίνδυνου κτηριακού διατηρείται και διαιωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επίσης, ξεδιάντροπα η κυβέρνηση μετακυλύει την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης, στους δήμους, οι οποίες πλέον θα λειτουργούν μόνο αν οι δήμοι μπορούν να καλύψουν οικονομικά την λειτουργία τους.

Τους κάλεσε να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πείρα τους, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, δίνοντας έτσι μια γνήσια λαϊκή απάντηση καταδίκης στις πολιτικές δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων και κυβερνήσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής τους σημερινού σάπιου συστήματος, με στόχο την ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών λαϊκών αναγκών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook