Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Ανθούση Δημήτρη, υποψήφιο Δήμαρχος Πλατανιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στα δημοτικά σχολεία Μάλεμε και Ταυρωνίτη, την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Σε συνάντηση με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων αυτών, αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκ των βασικών ζητημάτων που τονίστηκαν ιδιαίτερα από τους εκπαιδευτικούς, αυτό της μη συντήρησης των σχολικών μονάδων. Επιπλέον αναδείχθηκαν ζητήματα μείωσης του προϋπολογισμού και έλλειψη φύλαξης των μονάδων. 

Σε όλες τις συζητήσεις αναδείχθηκε η ρίζα του προβλήματος, ότι όλα αυτά δηλαδή είναι κεντρικές κατευθύνσεις ΕΕ και κυβερνήσεων που την υπηρετούν, ώστε να υπονομεύετε ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης. Με ευθύνη περιφέρειας και δήμου, η κατάσταση του επικίνδυνου κτηριακού διατηρείται και διαιωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επίσης, ξεδιάντροπα η κυβέρνηση μετακυλύει την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών στους δήμους.

Τους κάλεσε να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πείρα τους, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, δίνοντας έτσι μια γνήσια λαϊκή απάντηση καταδίκης στις πολιτικές δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων και κυβερνήσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής τους σημερινού σάπιου συστήματος, με στόχο την ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών λαϊκών αναγκών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook