Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Βουρλάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων στη Διεύθυνση Δασών.

Ιδιαίτερα εκφράστηκαν τα προβλήματα που αφορούν κύρια την έλλειψη προσωπικού της Υπηρεσίας. Χαρακτηριστική είναι η καθυστέρηση ανοίγματος του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και η μη πρόσληψη ακόμα των εποχιακών υπαλλήλων. Επίσης εκτέθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία των δασών, ότι η γη και η χρήση της είναι κοινωνικά αγαθά και πρέπει να αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα δάση στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θυσιάζει τα πάντα για το κέρδος. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα οι κρατικές επενδύσεις για την ανάπτυξη των δασικών συστημάτων ανέρχονται σε ψίχουλα. Βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής είναι η εμπορευματοποίηση της γης, οι ιδιωτικοποιήσεις. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι η αλλαγή χρήσης εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων κρατικών εκτάσεων δασικών οικοσυστημάτων, οι οποίες μετά από δασικές πυρκαγιές – εμπρησμούς έγιναν οικισμοί και ξενοδοχεία. Αποδεικνύεται πως η διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και η πολιτική γης με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποσπασματικά. Γι’ αυτό το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει κατάργηση όλου του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου, να βαδίσει με γραμμή σύγκρουσης με τους ομίλους και το κράτος τους», τόνισε ο Νίκος Βουρλάκης.

Συζητήθηκε ακόμα η προετοιμασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο, τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και ιδιαίτερα η κατάσταση στις δασικές περιοχές που είναι σε μεγάλο βαθμό ακόμα απροσπέλαστες λόγω της καταστροφής του οδικού δικτύου από τις πλημμύρες.

Επίσης το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Βουρλάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Χανίων περιόδευσε στο Μηχανολογικό. Συζητήθηκαν κύρια η έλλειψη προσωπικού και οι τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση νέων διπλωμάτων οδήγησης.

Τέλος το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νίκο Βουρλάκη, περιόδευσε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Και σε αυτή τη δομή διαπιστώθηκε η τεράστια έλλειψη προσωπικού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook