Πλήθος Ηρακλειωτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλία Λυγερού για ένα «ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΞΙΕΣ  ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ» που κυριάρχησε ως σύνθημα αλλά και ως ουσία στην πρώτη ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην πλατεία Κορνάρου.

Ο Ηλίας Λυγερός παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Πολιτών» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο όραμα για το Δήμο Ηρακλείου την επόμενη ημέρα των εκλογών.

 Οι «Ενεργοί Πολίτες», είπε απευθυνόμενος στους δημότες που βρέθηκαν στην πλατεία Κορνάρου, «Είναι η Δημοτική Κίνηση όλων των Ηρακλειωτών, μια Κίνηση  προοδευτική με συνεχή  λειτουργία, ενωμένη, μια Κίνηση  που πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια με μοναδικό κριτήριο  το  καλό των δημοτών και του δήμου, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς συναλλαγές, με οδηγό το όραμα, τις θέσεις, τις προτάσεις και τις αυτοδιοικητικές  μας αξίες»

Ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην ενότητα που διακρίνει την παράταξη του λέγοντας χαρακτηριστικά «Είμαστε εδώ ενωμένοι πιο δυνατοί ,όταν άλλοι φυλλοροούν, με τους συμβούλους τους να αλλάζουν παρατάξεις ,λες και δεν είναι οι ίδιοι που λίγο καιρό πριν κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και σήμερα βρίσκουν κοινές στέγες με αλληλομεταγραφές και στηρίξεις».

Όπως ο ίδιος εξήγησε, αυτή η ενότητα κατακτήθηκε «Με την συμμετοχή μας στο δημοτικό συμβούλιο. Με τις προτάσεις μας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Με την παρουσία σε κάθε γωνιά του δήμου. Με διαρκή αγώνα στα μικρά και τα μεγάλα. Έτσι μας γνωρίσατε, ενημερωθήκατε για τη δράση μας, μας δυναμώσατε και σήμερα μαζί γινόμαστε οι βασικοί διεκδικητές σε αυτές τις εκλογές δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στο σύνθημα για ένα «ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ», διευκρίνισε στην ομιλία του ο κ Λυγερός, δεν είναι κενό περιεχομένου αλλά περιγράφει ένα Δήμο με μητροπολιτικό χαρακτήρα, αποτελεσματικό σε κάθε του δράση, με νέα διάρθρωση υπηρεσιών-που ξεκινά από την εκτελεστική εξουσία μέχρι τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς-με ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αποκεντρωμένο  με  αρμοδιότητες, συμμετοχικό με διαφάνεια και συνεχή έλεγχο από τους δημότες, κοινωνικό, με συνεχώς αυξανόμενες και σε νέους τομείς δράσεις, καλύπτοντας κάθε ανάγκη στήριξης ,μέριμνας και βοήθειας.

Οι «Ενεργοί Πολίτες», υπογράμμισε ο κ Λυγερός, θέλουν και θα δημιουργήσουν ένα Δήμο με αναπτυξιακό ρόλο, με ενέργειες και δράσεις ουσιαστικές, αξιοποιώντας και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα προσφέρει ευκαιρίες , εργασία, εξειδίκευση και προστασία, με οικονομικά οφέλη που θα επιστρέφουν στο Δημότη . Θέλουν ένα Δήμο με πολιτισμό στο μικρό καθημερινό αλλά και στο μεγάλο, με ανάδειξη , δημιουργία και κατοχύρωση , με ανοικτό βλέμμα στη πολυπολιτισμικότητα. Θέλουν ένα Δήμο της  νέας γενιάς, της παιδείας, του αθλητισμού, με κατοχυρωμένη και συνεχώς διευρυμένη ποιότητα ζωής , με έργα και δράσεις που θα την αναβαθμίζουν.

Δυστυχώς όμως, πρόσθεσε ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών», «Δεν θέλουν όλοι τα ίδια καθώς και σήμερα υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν ένα Δήμο για λίγους. Απόμακρο από τους δημότες, γραφειοκρατικό, που θα αναπαράγει μόνο την εξουσία τους. Χωρίς όραμα, με ημιτελή έργα βιτρίνας που υποβαθμίζουν – αν δεν καταργούν – την συμμετοχή και τον έλεγχο των Δημοτών. Δυνάμεις που λειτουργούν τον Δήμο σαν αποταμιευτικό οργανισμό και όχι φορέα αυτοδιοίκηση που επιστρέφει στον δημότη με δράσεις και έργα τις υπεραξίες».

Επαναλαμβάνοντας ξανά πως «Δεν είμαστε ίδιοι» ο κ Λυγερός τόνισε πως οι προτάσεις, το σχέδιο, το πρόγραμμα, των «Ενεργών Πολιτών» είναι φτιαγμένο από τις σκέψεις, τις επιθυμίες, τις αγωνίες αλλά και τα όνειρα των δημοτών.

«Το όραμα μας για τον Δήμο είναι το δικό σας» είπε απευθυνόμενος στον κόσμο δηλώνοντας ταυτόχρονα υπερήφανος για τις προτάσεις, την πορεία και τους αγώνες της παράταξης, όπου είναι επικεφαλής.

«Σήμερα αισθάνομαι ότι κάνουμε κάτι μεγαλύτερο από ένα προεκλογικό περίπατο στους δρόμους του Δήμου, στην πορεία που συλλογικά ξεκινήσαμε το 2014. Σήμερα, κάνουμε μια στάση στην  ιστορία. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα να υλοποιηθεί» ,ανέφερε σε αποστροφή της ομιλίας του ο κ Λυγερός, εξηγώντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να μην την αφήσουμε στους γνώριμους διαχειριστές της πολιτικής μιζέριας και αδιαφανούς συναλλαγής.

 Ο ίδιος προέτρεψε στο τέλος της αυτή η προεκλογική περίοδος να συνοδευθεί από μία ανατροπή, την κατάκτηση του Δήμου από τους «Ενεργούς Πολίτες», καθώς όπως σημείωσε εμφατικά «Δεν  ταιριάζει  στο Ηράκλειο και στην ιστορία του ένας δήμος σαν το σημερινό».

 Δεν ταιριάζει, εξήγησε, ένας δήμος ανεπαρκής, αναποτελεσματικός, που καθορίζεται από πολιτικές άλλων, χωρίς όραμα για τον σύγχρονο ρόλο των πόλεων και της αυτοδιοίκησης , με αποταμιεύσεις κι όχι έργα και δράσεις, με τις ευθύνες για όλα αυτά να είναι διαχρονικές (πρώην και νυν).

Σε ότι αφορά δε τα προαπαιτούμενα για να γίνει πράξη ένα τέτοιο σχέδιο, ο υποψήφιος δήμαρχος απαρίθμησε στοιχεία όπως:

Γνώση
Αποτελεσματικότητα
Επιμονή
Σχέδιο
 Αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο δυναμικού και πόρων 

 

Σύμφωνα με τον κ Λυγερό η παράταξη του όλο αυτό το χρονικό διάστημα της δημοτικής θητείας , που σε λίγο ολοκληρώνεται, κατά κοινή ομολογία, απέδειξε ότι τα διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά ενώ επιπλέον με προγραμματικό λόγο λειτούργησε στο θεσμικό της ρόλο.

 

Και σήμερα το δυναμικό του ψηφοδελτίου των «Ενεργών Πολτών» , παλιό αλλά και νέο, είναι ξεκάθαρο ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει πραγματικότητα το σχέδιο που έχει εκπονηθεί. Οι υποψήφιοι του, υπογράμμισε ο κ Λυγερός, είναι ενεργά μέλη της Κοινωνίας, επιτυχημένοι επαγγελματικά και με διάθεση περαιτέρω προσφοράς στο Ηράκλειο. Είναι άτομα που έχουν μάθει να αφουγκράζονται τις ανάγκες του τόπου όπου ζουν κι έχουν τη βούληση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα του, να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα νέο πρόσωπο στο Δήμο μας.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε με βεβαιότητα τη θέση πως «Άλλοι πρέπει να αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, γιατί οι «Ενεργοί Πολίτες» θα είναι εκεί και καλό θα είναι να μην μετατρέπουν ορισμένοι και οι προσφιλείς τους φορείς την αδυναμία τους σε σενάρια για ανύπαρκτες συμφωνίες , ούτε να προσπαθούν να επηρεάσουν με προκατασκευασμένα αποτελέσματα» .

Οι «Ενεργοί Πολίτες», ξεκαθάρισε ο ίδιος, δρουν πάντα στο φως και στη διαφάνεια, είναι παρόντες και ισχυροί, αν και πολλοί , με πολλούς τρόπους, δεν ήθελαν κάτι τέτοιο ακριβώς επειδή ως παράταξη είναι φορείς του  πραγματικά νέου, της πραγματικής αυτοδιοίκησης , του νέου Δήμου, με αξίες και όραμα.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Ηλίας Λυγερός παρουσίασε το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο του, ένα ψηφοδέλτιο νίκης όπως είπε, αποτελούμενο από συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε έναν αγώνα στο μεγάλο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων για τον Δήμο Ηρακλείου.

Ακολούθησε μια σπουδαία γιορτή με μουσική και τραγούδι με τους γνωστούς καλλιτέχνες:

Ζαχαριουδάκη Δημήτρη (κιθάρα-τραγούδι)

Παναγιωτάκη Χάρη (λύρα-τραγούδι)

Σταυρακάκη Γιώργο (λαούτο-τραγούδι)

Κονταξάκη Μιχάλη (μαντολίνο-τραγούδι)

Σταυρακάκη Μιχάλη (μαντολίνο-τραγούδι)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook