Η φλόγα του αρφανού του Αγίου Γεωργίου μεταλαμπάδευσε το αναστάσιμο μήνυμα για την 8χρόνη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα…

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, κατά τη διάρκεια του αρφανού του Αγίου Γεωργίου, παρουσία μικρών και μεγάλων όλων των ενοριών των Ανωγείων, με τη φλόγα που μεταδίδει το αναστάσιμο μήνυμα να αφιερώνεται στην 8χρόνη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα και δίνει μάχη για τη ζωή της.

Ένα μικρό παιδί, ένα ακόμα θύμα της ανοησίας των άσκοπων πυροβολισμών με τα μικρά παιδιά των Ανωγείων να στέκονται στο πλευρό της και να προσκαλούν μαζί με τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη, την ίδια όταν αναρρώσει και την οικογένεια της για μια επίσκεψη στα Ανώγεια.

”Αλεξία σ’αγαπάμε” έγραφε το μήνυμα που είχαν φτιάξει με αναμμένα κεριά οι μικροί των Ανωγείων, ενώ δυο ακόμα παιδιά έπαιξαν με τα λαούτα τους και αφιέρωσαν πέντε μαντινάδες στην 8χρόνη τις οποίες έγραψε για την περίσταση ο Βασίλης Σωπασής:

Με ένα κερί κάνουμε ευχή και προσευχή για σένα…

Να γίνεις γρήγορα καλά χωρίς φτερά σπασμένα…

Ένα λουλούδι όμορφο είσαι και σου αξίζει…

Να ανθίζεις και τσοι μυρωδιές ο κόσμος να μυρίζει…

Να μη πονείς και να μη κλαις γιατί είσαι ένα κοπέλι…

Που μόνο γέλια και χαρές στο ψεύτη κόσμο θέλει…

Άμα απ το κόσμο φύγουνε τα όπλα και οι σφαίρες…

Τότε θα ξημερώσουνε ειρηνικές ημέρες…

Για ένα κόσμο με χαρές και γέλια αντί για σφαίρες…

Είναι τα όπλα τα παιδιά για πιο καλές ημέρες…

Πριν ανάψει ο αρφανός και αφού όλοι μαζί έψαλαν το Χριστός Ανέστη, ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης μίλησε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί τονίζοντας τα εξής για τους συμβολισμούς της εκδήλωσης αυτής:

” Η υπόσχεση που σας δώσαμε παιδιά το Μεγάλο Σάββατο, πραγματοποιείτε σήμερα. Όλες τις προηγούμενες ημέρες οι νεαροί της ενορίας του Αγίου Γεωργίου έκοψαν τα αρφανόξυλα και τα έφεραν εδώ. Θέλω να σας εξηγήσω κάτι που δεν το γνωρίζετε. Αρφανό τον λέμε μόνο στα Ανώγεια σε ένα έθιμο που χάνεται πολλούς αιώνες πίσω. Αρφανός, δηλαδή η φωτιά που φαίνεται από απόσταση, για να μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού. Για αυτό στον αρφανό δεν καίμε ποτέ Ιούδα, γιατί η θρησκεία μας είναι αγάπης και όχι εκδίκησης.

Σήμερα καίμε τις κακές σκέψεις, τις κακές πράξεις και η φλόγα που θα βγάλει σε λίγο ο αρφανός θα είναι το μήνυμα από εσάς τα παιδιά όλων των ενοριών του χωριού, προσευχής και αγάπης, σε ένα μικρό κορίτσι, την Αλεξία η οποία τη μέρα του Πάσχα δέχτηκε μια αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι. Είδαμε ότι απόψε τα νέα ήταν καλά και το παιδί άρχισε να έχει επαφή με το περιβάλλον. Είναι ένα θαύμα του Χριστού και της Πίστης μας. Η αδέσποτη αυτή σφαίρα, είναι οι αδέσποτες σκέψεις, τα αδέσποτα συναισθήματα, η αδέσποτη λογική σε ένα έθιμο που έχει παραμείνει χωρίς να ξέρουμε το πως, το που και το πότε χρειάζεται.Ας ακουστεί από τα Ανώγεια η φωνή των αθώων παιδικών ψυχών σε όλη την Ελλάδα..”

anogi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook