Την 53η επέτειο της επανακομιδής από την Βενετία τής Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Τίτου, του πρώτου Επισκόπου Κρήτης, γιορτάζει το Ηράκλειο, ο Ιερός Ναός του Αγίου Τίτου.

Κλήρος, Αρχές, και λαός συμμετέχει σήμερα στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία, ενώ παράλληλα στον Αγ Τίτο συνεορτάζεται η επανακομιδή στην Κρήτη από την Βενετία των λειψάνων του Αγ Κοσμά του ερημίτη που μόνασε στα νότια παράλια-στον Κουδουμά οπου εκοιμήθη το 658.

Ειναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ασκητής της Κρήτης και τα λείψανα του-όπως έγινε γνωστό-μετά από πολλούς αιώνες θα επιστρέψουν στον τόπο που έζησε στην Μονή Κουδουμά. Προσκύνημα στον Αγ Τίτο χθες το βράδυ έγινε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, οπου τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και την συμμετοχή των Μητροπολιτών Λάμπης-Συβρίτου-Σφακίων κκ Ειρηναίου και του Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κυρίλλου.

Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η απονομή στον πρωτοψάλτης του Ναού του Αγ Τίτου, Ανδρέας Γιακουμάκη το οφφίκιο του Άρχοντα -Μαΐστορα της Αγίας του Χριστού μεγάλης εκκλησίας.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης συνεχάρη τον τιμώμενο Ιεροψάλτη ανταλλάσσοντας παράλληλα ευχές με τα παριστάμενα μέλη της Ιεράς Συνόδου, τον κλήρο και τους πιστούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook