Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου παρέστη ο κ. Γιάννης Κουράκης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5»  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μανόλη Αχλαδιανάκη και τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία και συνεχάρη για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, ενώ συνομίλησε σε εγκάρδιο κλίμα με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην τελετή.

Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας απέναντι στην οποία στεκόμαστε με σεβασμό. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να αναδείξουμε το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δημογραφική κατάρρευση. Αυτή η καταστροφική τάση είναι κυρίως αποτέλεσμα καταστάσεων ή και συνθηκών που επιβάλλονται από το ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και δυσκολεύουν την απόφαση για τεκνοποίηση. Άρα, η δημογραφική ανασύνταξη της χώρας πρέπει να προχωρήσει αντάμα με την έξοδο από την κρίση με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη. Πρέπει όμως να συνοδευτεί από εστιασμένες παρεμβάσεις διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για την οικογένεια. 

Καταλυτικός ο ρόλος των τρίτεκνων οικογενειών

Οι τρίτεκνες οικογένειες αποτελούν τον κύριο παράγοντα που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση σταθερού πληθυσμού στην χώρα. Στηρίζουμε τα αιτήματα των τριτέκνων και ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα ανταποκριθεί θετικά σε αυτά.

Στο πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 ενσωματώσαμε δεσμεύσεις για την επέκταση της παιδικής φροντίδας στο Δήμο με την ενίσχυση των υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης και την διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών. Προωθούμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική που καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook