Μέχρι πότε θα είναι άστατος με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών

Ήπια θα επηρεαστεί το νησί μας από την επέκταση των χαμηλών πιέσεων, από τα δυτικά προς τη χώρα μας, από σήμερα Δευτέρα. H περιορισμένη αστάθεια λόγω των χαμηλών πιέσεων, θα προκαλέσει ένα λίγο άστατο καιρό στην Κρήτη κυρίως για την Τρίτη και την Τετάρτη, με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεων με πιθανότητα για κάποιες ασθενείς τοπικές παροδικές βροχές (σημ.: στις περιοχές οπου θα σημειωθεί έστω και ασθενής βροχόπτωση θα εμφανιστεί το αποτύπωμα της σκόνης παρά το γεγονός οτι η μεταφορά σκόνης πραγματοποιείται  σε πολύ χαμηλά επίπεδα) . 

Ευχάριστα είναι τα νεότερα δεδομένα για τις θερμοκρασίες καθότι εμφανίζουν πλέον μία τάση αύξησης, προς καλοκαιρινά επίπεδα, σταδιακά από την Παρασκευή με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται την Κυριακή.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση του καιρού του μετεωρολόγου, Μανώλη Λέκκα

Λίγο άστατος ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη, καλοκαιρία και αύξηση της θερμοκρασίας από Πέμπτη

Βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από τα δυτικά αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού στην ηπειρωτική Ελλάδα, για την εβδομάδα που ακολουθεί, με βροχές κατά διαστήματα και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων. Οι άνεμοι διατηρούν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μία Νότια τάση, χωρίς όμως να ενισχύονται ιδιαίτερα στα πελάγη και χωρίς να επηρεάζουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και μάλιστα  λίγο υψηλά κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Η Κρήτη θα επηρεαστεί πολύ λιγότερο από αυτό το πεδίο των χαμηλών πιέσεων  εμφανίζοντας κυρίως νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα μπορεί να πυκνώνουν ενώ μικρές είναι οι πιθανότητες για κάποια ασθενή παροδική βροχή κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη .  Η θερμοκρασία την Δευτέρα και την Τρίτη θα είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεπερνώντας και τους 25⁰Cκατά τόπους, θα υποχωρήσει όμως και πάλι την Τετάρτη και την Πέμπτη σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ από την Παρασκευή εμφανίζεται πλέον μία τάση να ξεκινήσει να ανέρχεται σταδιακά σε υψηλότερα επίπεδα προϊδεάζοντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Την Δευτέρα αναμένεται γενικά πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και  λίγες αραιές νεφώσεις  οι οποίες από τις απογευματινές ώρες μπορεί πρόσκαιρα να αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές έως και Νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο με τις μέγιστες τιμές να φθάνουν έως και τους 25⁰C.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται λίγο άστατο το σκηνικό του καιρού με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και νεφώσεων οι οποίες πρόσκαιρα μπορεί να πυκνώνουν και υπάρχει πιθανότητα για να εμφανισθεί κατά τόπους κάποια ασθενής παροδική βροχή, περισσότερες πιθανότητες εμφανίζουν οι δυτικές και κεντρικές περιοχές του νησιού κυρίως για την Τετάρτη όπου αναμένεται και η υποχώρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι άνεμοι για την Τρίτη θα συνεχίσουν να πνέουν από Ανατολικές – Νοτιανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 4 Μποφώρ, ενώ την Τετάρτη θα στραφούν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους στα 2 – 3 Μποφώρ και κατά τόπους στα δυτικά έως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία κατά τόπους θα ξεπεράσει και τους 25⁰C για την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα επιστρέψει και πάλι στα επίπεδα των 20 έως 22⁰C με τις ελάχιστες όμως τιμές τις βραδινές και νυκτερινές ώρες να παραμένουν στα ανοιξιάτικα επίπεδα.

Από την Πέμπτη επανέρχεται και πάλι η ηλιοφάνεια στο νησί μας,  με τους ανέμους να αλλάζουν διαρκώς διευθύνσεις διατηρώντας όμως μικρές εντάσεις,  ενώ η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Παρασκευή σε υψηλότερα επίπεδα, λόγω μίας θερμής εισβολής που αναμένεται από νότια το Σάββατο, με τις μέγιστες τιμές την Κυριακή να κορυφώνονται προς τους 30⁰C.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος, MSc
www.meteocrete.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook