Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μαζί υποψηφίους του συνδυασμού επισκέφτηκε την Δευτέρα 13 Μαϊου, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων, τη Δημοτική Λαχαναγορα, την ΔΕΥΑΧ, την Αστυνομική Δ/νση Χανίων και το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων ήταν ο πρώτος σταθμός του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα και υποψηφίων του συνδυασμού “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, την Δευτέρα (13/5) το πρωί. Ο Δήμαρχος είχε μια ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους και το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό αφού απεδείχθη ότι συνεργασία με την δημοτική αρχή ήταν εξαιρετική. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφτηκε τη Δημοτική Λαχαναγορά. Εκεί, άκουσε τα προβλήματα των εμπόρων και μάλιστα ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις τους. Η συζήτηση φανέρωσε τις προθέσεις για μια περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από συνυποψηφίους της παράταξής μας επισκέφτηκε τη ΔΕΥΑΧ. Ο κ. Βάμβουκας χαιρέτησε όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΧ τους οποίους ευχαρίστησε για τη, μέχρι στιγμής, εξαιρετική συνεργασία, συνοδευόμενος από τους Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, Μιχάλη Τζινευράκη και Κων/νο Στεργιάννη αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που προέκυψε με την δημοτική αρχή και στο γεγονός ότι η ΔΕΥΑΧ λειτουργεί πλέον με σύγχρονο μοντέλο και στην υπηρεσία των δημοτών επί 24ωρου βάσεως. Σημαντικό μάλιστα στοιχείο για τον κ. Τζινευράκη αποτελεί ότι “ ο Δήμος είναι θωρακισμένος να αντιμετωπίσει, λόγω των έργων που έχουν γίνει από τη ΔΕΥΑΧ, την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η συνεργασία με τον Δήμαρχο Χανίων”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ανέφερε ότι, “ επί της δικής μας δημοτικής αρχής τα Χανιά έκαναν ένα βήμα μπροστά. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΧ για την εξαιρετική συνεργασία. Έχουμε εξασφαλισμένα 38 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει η ΔΕΥΑΧ σημαντικά έργα και έπονται και άλλα. Αυτό είναι έργο της δημοτικής μας αρχής και είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού μας. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα αφορούν τις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων. Επειδή ωστόσο, η ΔΕΥΑΧ έκανε απαιτούμενες τομές στο οδικό δίκτυο λόγω σημαντικών εργασιών που αφορούν ύδρευση, αποχέτευση κτλ, πρέπει σύντομα να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές υπάρχουν σε δρόμους”.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στις σημαντικές μειώσεις που έκανε η δημοτική αρχή στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ, στην αύξηση των εσόδων της επιχείρησης, καθώς επίσης και στις μειώσεις λογαριασμών που έγιναν σε ευπαθείς ομάδες.

Επόμενη στάση αποτέλεσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Ο Δήμαρχος Χανίων συνοδευόμενος από υποψηφίους του “Δήου Ενεργών Πολιτών” είχε σύντομες συναντήσεις τόσο με τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης Κων/νο Λαγουδάκη, όσο και με τον Αστυνομικό Δ/ντή Χανίων Γιώργο Λιμπινάκη. Η συζήτηση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα με τον κ. Λαγουδάκη επικεντρώθηκε σε θέματα ευταξίας της πόλης, ενώ ο κύριος Λαγουδάκης εξήρε το έργο της δημοτικής αρχής, επικεντρώνοντας την κουβέντα στα σημαντικά επιτεύγματά της όπως η συμφωνία για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, η Δημοτική Αγορά κτλ. Με τον κύριο Λιμπινάκη τέθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας που θα λύσει τα “χέρια” τόσο του Δήμου Χανίων, όσο και της Αστυνομίας.

Τελευταίος σταθμός του Δημάρχου Χανίων το Εργατικό Κέντρο Χανίων όπου υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Διονύση Κωνσταντουδάκη και μέλη του ΔΣ. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου,  Γιάννης Μανωλικάκης. ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων για την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε σε εργασιακά ζητήματα και του ευχήθηκε να ανανεώσει τη δημαρχιακή του θητεία. Έκανε μάλιστα θετικότατο σχόλιο για το σπουδαίο έργο ανάπλασης της Νέας Χώρας.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε ότι, “ Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων για την πολύ καλή συνεργασία. Νομίζω ότι δείξαμε εμπράκτως τι κάναμε, ως δημοτική αρχή και τι καταφέραμε. Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά έργα και έχουν δρομολογηθεί ακόμα περισσότερα όπως τα 8 νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς κτλ. Ξεκολλήσαμε σημαντικά θέματα όπως ο κόμβος Μουρνιών και δίνουμε βαρύτητα στο κυκλοφοριακό και στην ασφάλεια των πολιτών”.

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Δημάρχου Χανίων και επικεφαλής του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” Τάσου Βάμβουκα την Τρίτη (14/5):

Πρωί

09.00: ΔΕΗ Ξυλοκαμάρα

09.30 Δασαρχείο

10.00: Διεύθυνση Δόμησης (Πολεοδομία), ΚΑΠΗ Σούδας, ΚΕΠ, ΔΚ Σούδας,

12.00: ΣΥΝ.ΚΑ(Αγιά)

13.00: Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο Χανίων

Απόγευμα

17.30:Πλατεία Αγιάς (Καφενείο Καπάκη)

18:00: Κυρτομάδο

18.30: Περιοχή Όαση Καφενείο Δασκαλάκη

19.45: Βαρύπετρο (Καφενείο Μπαλαντίνου)

20:00: Λυγιδές

20.20: Αθλ. Κέντρο Χαρωδιάς

21.00: Περιβόλια Πλατεία Ηρώων (αίθουσα πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού)









Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook