"Να τελειώσουν λοιπόν τα ψέματα και να μας αφήσουν να κλάψουμε τον Κώστα.  Ο Κώστας δεν είχε εχθρούς. Είχε μόνο φίλους" - Η οργισμένη και συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας του Κώστα Κατσουλάκη

Δεν υπήρχαν προσωπικές, κτηματικές διαφορές μεταξύ του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ έξω από μίνι μάρκετ στο Βαμβακόπουλου και του 60χρονου δράστη, ενώ η πολιτεία ολιγώρησε αφήνοντας έναν καθ''εξην εγκληματία να στερήσει από κόρη και γυναίκα τον πατέρα και σύζυγο.

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της οικογένειας του αδικοχαμένου Κώστα Κατσουλάκη που απεστάλη μέσω δικηγόρου σε όλα τα ΜΜΕ προς αποκατάσταση της αλήθειας για τις αιτίες που οδήγησαν στο φονικό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται οτι ο δράστης είχε διαρκή παραβατική συμπεριφορά και ο δολοφονηθέντας στάθηκε εμπόδιο στην άνομη δραστηριότητά του, ως πρόεδρος της κοινότητας, εξ'αυτού πλήρωσε με τη ζωή του.

"Να τελειώσουν λοιπόν τα ψέματα και να μας αφήσουν να κλάψουμε τον Κώστα.  Ο Κώστας δεν είχε εχθρούς. Είχε μόνο φίλους. Δεν είχε ούτε κτηματικές ούτε προσωπικές διαφορές με τους καταπατητές και κατά συρροή εγκληματίες", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση ενώ στο τέλος αυτής, επιρρίπτονται έμμεσα ευθύνες στη δικαιοσύνη που δεν είχε πράξει τα δέοντα αλλά και εξαπολύονται βολές σε ΜΜΕ και στην αστυνομία που έκαναν λόγο για προσωπικές και κτηματικές διαφορές που χώριζαν θύμα και θύτη.

Ολόκληρη η δηλωση της οικογένειας του Κώστα Κατσουλάκη έχει ως εξής:

Όλοι εμείς που αποτελούμε την οικογένεια του θανόντος Κώστα και  προασπίζοντας την μνήμη του Κώστα ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τα ακόλουθα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΙΑ.

Ένας καθ΄εξην εγκληματίας στέρησε τη κόρη του και την γυναίκα του αλλά και από όλους εμάς, τον πατέρα, τον σύζυγο, τον φίλο, τον χωριανό.

Με την παρούσα μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν κτηματικές διαφορές. Υπήρχαν κατά συρροή εγκληματικές ενέργειες του φονιά και οι αρχές τον «χάιδευαν». Απλά στον Κώστα με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινότητας είχε λάχει ο κλήρος να προασπίζει το Δημόσιο και Δημοτικό συμφέρον. Όταν ο φονιάς έβαζε φωτιά στο σχολείο, όταν έκαιγε μηχανήματα του Δήμου πόσο αποτελεσματικές ήταν οι αρχές; Πόσο αποτρεπτικά λειτούργησαν;

Όταν έκοβε λάστιχα για να ξεραίνονται μηλιές, όταν έβαζε τα ζώα του για να ταΐζει τα νιόφυτα  των χωριανών, όταν καταλάμβανε τις Δημοτικές πηγές, όταν έδερνε γέρους, όταν, όταν…..

Ο Κώστας ήταν ένα εμπόδιο στην άνομη δραστηριότητα του ως Πρόεδρος της κοινότητας.

Αυτό πλήρωσε. Και αισθανόμαστε, ότι, η Πολιτεία με τα θεσμικά όργανα τους ολιγώρησαν.

Όταν η μικροεγκληματικότητα γίνεται συνήθεια, τότε οπλίζεται το όπλο του δολοφόνου.

Να τελειώσουν λοιπόν τα ψέματα και να μας αφήσουν να κλάψουμε τον Κώστα.

Ο Κώστας δεν είχε εχθρούς.

Είχε μόνο φίλους. Δεν είχε ούτε κτηματικές ούτε προσωπικές διαφορές με τους καταπατητές και κατά συρροή εγκληματίες.

Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν όταν τα Μ.Μ.Ε αναφέρουν για κτηματικές διαφορές. Διαμαρτυρόμαστε όταν στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται για προσωπικές διαφορές.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, ότι έστω και αργά, θα πράξει το καθήκον της. Δεν το ζητάμε. Το απαιτούμε.

Η Οικογένεια του αγαπημένου μας Κώστα.