Ο συνδυασμός του σιροπιαστού με το παγωτό είχε από πάντα μεγάλη γευστική επιτυχία!

Υλικά
Για τη βάση
1 μεγάλο στρογγυλό τσουρέκι, ελαφρώς μπαγιάτικο
Για το σιρόπι
100γρ. ζάχαρη
100ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 φλούδες πορτοκαλιού
βανίλια
Για τη γέμιση
1½-2 κιλά παγωτό καϊμάκι έτοιμο ή σπιτικό*
Για τη διακόσμηση
γλυκό κουταλιού βύσσινο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι για 7 λεπτά. 

Κόβετε το καπάκι από το τσουρέκι, το κρατάτε στην άκρη, και αδειάζετε με τα χέρια προσεκτικά την ψίχα, αφήνοντας όμως ένα μικρό δάχτυλο περίπου. Το ψήνετε στο φούρνο να ροδίσει και στη συνέχεια το σιροπιάζετε. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. 

Το καπάκι από το τσουρέκι το κόβετε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια, που επίσης ψήνετε στο φούρνο και τα σιροπιάζετε. 

Αφήνετε το παγωτό καϊμάκι εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και να μπορείτε να το δουλέψετε. Στη συνέχεια, βγάζετε το μισό τσουρέκι από το ψυγείο και το γεμίζετε με τη μισή ποσότητα παγωτού. Βάζετε από πάνω τα σιροπιασμένα κομμάτια του τσουρεκιού που ετοιμάσατε και καλύπτετε με το υπόλοιπο παγωτό. 

Διακοσμείτε την τούρτα σας με γλυκό βύσσινο και αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε. 

 

Πηγή: olivemagazine.gr