Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού για την 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην ΠΕ Ρεθύμνης

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα και εδώ σε pdf

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ώρα 08:00 
Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη από άγημα του 547 Α/Μ Τ.Π.

Τετάρτη 15 Μαΐου έως Κυριακή 19 Μαΐου 2019
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνης
 Ώρες 10:00 - 14:00  
Ανοιχτός για το κοινό Μουσειακός χώρος με εκθέματα από τη Μάχη της Κρήτης.
Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Ώρα 08:30 Εορταστικές εκδηλώσεις - ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Μάχης της Κρήτης τις δύο (2) πρώτες ώρες. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Μνημείο Ελλήνων & Συμμάχων 
Θέση «Μισίρια»
Ώρα  11:30  Προσέλευση των Επισήμων και των Αρχών στον χώρο του Μνημείου.
Απόδοση τιμών από Τμήμα Απόδοσης Τιμών του 547 Α/Μ.Τ.Π. και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των 110 Μαρτύρων, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Στέψη του Μνημείου από μαθητές της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης και τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων. Συντονίζει η υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής  Αγωγής  της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κα Μαρία Παλάση. 

Εγερτήριο Σάλπισμα-Ονομαστική Αναφορά Τιμής στους εκτελεσθέντες ήρωες. Ομιλία από τον πρόεδρο του «ΣΥΝΠΟΛΙΣ». κ. Γεώργιο Παπαδόσηφο. Κατάθεση στεφάνων - Τήρηση 1΄ σιγής - Ανάκρουση Εθνικών ύμνων - Πέρας Τελετής - Αναχώρηση Επισήμων & Αρχών.
Κέρασμα στους επισήμους και τους επισκέπτες από το Σύλλογο Περιβολίων – Μισιρίων «Εμμ. Παχλάς» και το Σύλλογο «ΣΥΝΠΟΛΙΣ».