Ο Μανώλης Σαρικάκης, όπως και πέρσι, κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών, που διοργανώθηκε στις Σέρρες. 

Ο Χανιώτης πυγμάχος τερμάτισε 1ος στην κατηγορία -81 κιλά, νικώντας αρχικά χωρίς αγώνα αθλητή από τη Γεωργία. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Αλβανό, Νταριάν, για να ακολουθήσει ο συνπαρπαστικός τελικός με τον Βούλγαρο Ιβένοφ, ο οποίος κρίθηκε στα σημεία, με νικητή τον Σαρικάκη, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των κριτών. 

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν, το τριήμερο 10-12 Μαΐου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Σερρών, τον ΟΠΑΚΠΑ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δημ. Σερρών), την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, τον αθλητικό σύλλογο Δίας Σερρών και τον γυμναστικό σύλλογο Ερμής Ηράκλειας.

Σε ανάρτησή του στα social media ο Σαρικάκης αναφέρει τα εξής: «Για ακόμα μια χρονιά ο Θεός και ο Ταξιάρχης ήταν δίπλα μας σε κάθε αγώνα! 1η θέση λοιπόν στο 4ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών στους αγώνες Πυγμαχίας στην κατηγορία – 81κ.

Στη ζωή μου έχω μάθει από μικρή ηλικία να είμαι μαχητής και σε κάθε αγώνα και μέσα και έξω από τα ρινγκ να δίνω το 100% της ψυχής μου!
Εχω δουλέψει σκληρά, έχω στερηθεί πολλά πράγματα, αλλά 14 χρόνια προπονούμαι συνέχεια με την ψυχή μου σε κάθε προπόνηση και έχω αφιερώσει ένα κομμάτι της ζωής μου στην πυγμαχία.

Για ακόμα μία χρονιά είχα την ευκαιρία και την τιμή να αγωνιστώ ανάμεσα σε πολύ άξιους και δυνατούς αθλητές από διάφορες χώρες. 
Το μόνο που νιώθω είναι τεράστια ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και ΗΘΙΚΗ ικανοποίηση!

Κάνοντας πολύ καλή προετοιμασία και έχοντας δίπλα μου την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους κατάφερα να πάω με φουλ ψυχολογία και να αγωνιστώ και να καταφέρω να κερδίσω την 1η θέση της κατηγορίας μου στο βάθρο!

Στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται και όποιος δουλεύει σκληρά και αγαπάει αυτό που κάνει πάντα στο τέλος ανταμείβεται και παίρνει ό,τι του αξίζει!
Αυτό έγινε και τώρα με εμένα!

Αγωνίστηκα για ακόμα μια φορά με σεβασμό προς τον κάθε αντίπαλο και έδωσα το 100% της ψυχής μου γιατί πραγματικά ήθελα να σηκώσω την Ελληνική σημαία στο βάθρο και να κάνω περήφανους όλους αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα και είναι δίπλα μου και τελικά τα κατάφερα! 
Κερδίσαμε την 1η θέση!

Τέλος θα ήθελα να γράψω μέσα από την ψυχή μου για ακόμα μια φορά δημόσια ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τους ανθρώπους που είναι σαν βράχοι δίπλα μου, στο πλευρό μου συνέχεια, και πάντα βρίσκονται στη γωνία μου και με στηρίζουν μου δίνουν δύναμη και φυσικά προς τους χορηγούς μου που σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι δίπλα μου 100%.

Αυτά τα άτομα είναι τα εξής: Γιώργος Μάλλιος, Χρήστος Γκιόκας, Καλλιδώνης Γιώργος, Παναγιώτης Καλλιδώνης, Ηλίας Μαστραντρέας, Βασίλης Ξερικός, Κωνσταντίνος Βετιμης, Νίκος Κρητικός, Γιάννης Αϊδινιώτης, Αντώνης Μηλιαράς, Μαθιός Αστροπαλίτης, Μανώλης Σβουράκης». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook