Μαθητικές δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα από τα Σχολεία εκείνα της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων που λαμβάνουν πιλοτικά μέρος στο Εθελοντικό Πρόγραμμα «ΚΡΗΝΕΣ: Εκπαίδευση & Πολιτισμός. Διασχολικές διαδρομές».

Στην παρούσα φάση είναι σημαντικό να αποκτήσετε μία συνολική εικόνα του πλάνου δράσης των επομένων ημερών, ώστε με τη σειρά σας να μπορέσετε να αντιληφθείτε τη λογική του Προγράμματος και να συνδράμετε στην επιτυχία του έργου παιδιών και δασκάλων.

Στόχος το να καμαρώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους μαθητές σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως εν δυνάμει ενήλικες που μπορούν: 
α) να αρθρώσουν δημόσιο λόγο, 
β) να βιώσουν τη χαρά του να πάρουν μέρος σε ένα σημαντικό γεγονός ως κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία του (μέρος όλον), 
γ) να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, όμως και τις δεξιότητες επικοινωνίας-παρουσίασης έργου, 
δ) να ασκηθούν στο να καταδεικνύουν με τρόπο μεθοδικό και δημοκρατικό κάτι που στην πόλη τους τους συγκινεί ή έπαψε πλέον να λειτουργεί και να αντιπροτείνουν τη δική τους λύση!

Όλα τα παραπάνω Μαθητές, Εκπαιδευτικοί και Γονείς θα τα βιώσουμε ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ως ενεργοί άνθρωποι στις παρακάτω προγραμματισμένες σχολικές δράσεις, με καταληκτικό γεγονός το 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ για παιδιά Δημοτικού, όπου τα παιδιά τεσσάρων σχολείων της πόλης μας θα μας ξεναγήσουν στη σκέψη και στο σχεδιασμό τους.

Οι επιμέρους σχολικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από 10/05/2019 μέχρι και 17 /05/2019, κυρίως στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου, πλην της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας (17/05/2019, το απόγευμα), ενώ στο σύνολό τους οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με το ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΌ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στις 22 Μαΐου 2019 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων και της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων, ενώ συνδιοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο και τον Δήμο Χανίων.

Σε όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα τα Σχολεία θα είναι σε επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών ώστε οι γονείς να ενημερώνονται έγκαιρα και να εγκρίνουν τις εκπαιδευτικές επισκέψεις των παιδιών τους στους χώρους πολιτισμικής αναφοράς που θα πραγματοποιούνται οι εν λόγω δράσεις, όμως και για να ενισχύουν δυνητικά το εκάστοτε σχέδιο δράσης και με τη δική τους παρουσία ως συνεργοί στο έργο των παιδιών και των δασκάλων τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

• 16 Μαΐου 2019 (Πέμπτη πρωί): Η ΕΝΕΤΙΚΗ ΚΡΗΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Μαθητές της Ε τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων-Τμήμα Αγγλικής δίνουν φωνή στην παραμελημένη Κρήνη της γειτονιάς κι εκείνη ανταπαντά με ένα τραγούδι! 

• 17 Μαΐου 2019 (Παρασκευή πρωί): ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΝΗ ΜΑΣ! ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ. 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Οι μαθητές της Γ τάξης του Σχολείου αναδεικνύουν την μοναδική ταυτότητα ενός παραμελημένου μνημείου – Κρήνης της περιοχής τους και δεσμεύονται με κάθε τρόπο να το διατηρούν στο εξής έτσι όπως του αρμόζει. Τραγούδια, μικρασιάτικοι χοροί και άλλες εκπλήξεις από τη δραστήρια ομάδα της Σχολικής Κοινότητας μας περιμένουν! 

• 17 Μαΐου 2019 (Παρασκευή απόγευμα, 19.30- 20.30): ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΒΑΘΥΚΟΚΚΙΝΗ ΓΗ ΤΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (Θέατρο Μαχαιρών, Δήμος Αποκορώνου). 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας. Μαθητές και δάσκαλοι των Α, Δ, Στ τάξεων του Σχολείου έχουν ετοιμάσει για όλους μας ένα εκπληκτικό χορο-θέατρο και στέλνουν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα ως μια Κρήνη Ζωής!

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ 
22 Μαΐου 2019 και ώρα 18.30-20.30 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το 1Ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Προγράμματος «ΚΡΗΝΕΣ: Εκπαίδευση & Πολιτισμός Διασχολικές Διαδρομές». 
Λεπτομερές Πρόγραμμα μαθητικών εισηγήσεων-παρουσιάσεων του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook