Ημερίδα διοργανώνεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την αιγίδα  της Κοσμητείας της Σχολής και την ευγενική χορηγία του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, στις 20 Μαΐου 2019, 12:00 – 14:30, στο αμφιθέατρο Α των διδακτηρίων  της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. 

Σκοπός της ημερίδας είναι να ανακαλύψουμε μαζί τον πολυδιάστατο πλούτο  του ιταλικού κόσμου και την αδιάλειπτη σχέση του με τον ελληνικό πολιτισμό. 

Μια γόνιμη σχέση που οδήγησε με το πέρασμα των αιώνων, στον αμοιβαίο εμπλουτισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο λαών.

Στην πρόσκληση του ιδρύματος αναφέρεται: "Σας περιμένουμε να “ταξιδέψουμε” στην ιταλική πραγματικότητα του χθες και του σήμερα  και να διερευνήσουμε την ιστορική και πολιτισμική σημασία της ιταλικής γλώσσας,  παίρνοντας επίσης μια γεύση από ιταλική μουσική και γαστρονομία  με ιταλικές συνταγές παρασκευασμένες αλά κρητικά!

H Δρ. Giuseppina Filli, Υπεύθυνη σπουδών του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα παρουσιάσει τα Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ιταλία.