Για τους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά στο πλευρό του Γρηγόρη Αρχοντάκη και την παράταξη «Μαζί για τα Χανιά της επόμενης ημέρας» αλλά και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πόλη, μίλησε στο flashnews.gr, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Έφη Βιτσιλάκη.

Η κ. Βιτσιλάκη έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στην οδοντιατρική και στην ορθοδοντική επιστήμη, αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά στα Χανιά, καθώς πιστεύει ότι η πόλη χρειάζεται ανθρώπους που θα πάρουν σωστές αποφάσεις και θα δουλέψουν σκληρά. 

Σύμφωνα με την κ. Βιτσιλάκη, «τα Χανιά έχουν ένα ισχυρό brand name και μπορούν να φιλοξενήσουν τουρίστες όλο το χρόνο. Η πόλη έχει ένα τεράστιο αναξιοποίητο πολιτιστικό πλούτο και θα πρέπει να αναδειχθεί. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει πρώτα να λύσει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας και στη συνέχεια να είναι έτοιμη να λάβει σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες θα υλοποιήσει στο πνεύμα του Κλεισθένη». 

Είναι η πρώτη φορά που είστε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν να πάρετε την μεγάλη απόφαση και να ασχοληθείτε με τα κοινά;

“Μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει ο τόπος σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον τόπο σου “.

Αυτή η εμβληματική φράση του Τζων Κένεντι, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον λόγο που αποφάσισα να είμαι υποψήφια στις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Ενώ είναι η πρώτη φορά  που παίρνω μέρος σε εκλογές, τα “κοινά ” πάντα με ενδιέφεραν. Όποτε οι αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις μου το επέτρεπαν, συμμετείχα ενεργά σε συλλογικές δράσεις, πχ. ήμουν αντιπρόεδρος στον οδοντιατρικό σύλλογο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου, μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Πινακοθήκης, συμμετείχα ενεργά στη δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κυττάρου Χαλέπας.

Μία γυναίκα που είναι επιτυχημένη επαγγελματίας, μητέρα και σύζυγος, μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Μια σύγχρονη γυναίκα καλείται να παίξει πολλούς ρόλους: Της συζύγου, της μητέρας, του επαγγελματία! Μέχρι σήμερα προτεραιότητα για μένα είχε η ανταπόκριση στις απαιτήσεις της οικογένειας και της δουλειάς μου, παραμένοντας πάντα κοινωνικά ενεργή!

Τώρα που ελπίζω και η μικρή μου κόρη να ανοίξει τα φτερά της, ο χρόνος που απαιτούσε ο ρόλος της μητέρας, μπορεί να διατεθεί στην μεγάλη ” κοινή ” μας οικογένεια, το Δήμο μας!

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στις εκλογές με την παράταξη «Μαζί για τα Χανιά της επόμενης ημέρας» και τον Γρηγόρη Αρχοντάκη;

Όταν ο Γρηγόρης Αρχοντάκης με τίμησε με την πρόταση του, η μέχρι τώρα αυτοδιοικητική του πορεία, το ήθος και η ανιδιοτέλεια του και το κοινό μας όραμα για την πόλη μας ήταν στοιχεία που με οδήγησαν να συμπορευθώ μαζί του. Έχει δώσει δείγματα γραφής σαν επιχειρηματίας και σαν Νομάρχης, πως όχι μόνο έχει καινοτόμες και τολμηρές ιδέες, αλλά και τον τρόπο να τις πραγματοποιήσει!

Αναφορικά με την πόλη των Χανίων, ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης; Και ποιες είναι κατά τη γνώμη σας, οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η δημοτική αρχή;

Η πόλη μας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης!

Προβλήματα που αφορούν στην  καθημερινότητα του πολίτη, είναι νομίζω τα πρώτα που θα κληθεί να βρει λύση το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και μην ξεχνάμε πως αυτή την φορά η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα έχει πρωτεύοντα ρολό στην λήψη ή όχι αποφάσεων και την παραγωγή έργου! Χρειάζονται άτομα με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης και της συνεργασίας, που θα δουλέψουν ομαδικά στο πνεύμα του Κλεισθένη!

Στην παρουσίαση του συνδυασμού, είχε αναφερθεί ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης, αποτελείται από  ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρία σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία και επαγγέλματα και ενεργά μέλη της κοινωνίας. Εσείς θεωρείτε ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει διακριθεί επαγγελματικά, δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της ομάδας σας και να προσφέρει για τα Χανιά;

Θεωρώ πως το δικαίωμα του “εκλέγειν και εκλέγεσθαι ” είναι ταυτόχρονα και υποχρέωση για τον πολίτη. Όποιος δημότης της πόλης μας, θεωρεί πως έχει χρόνο, ενέργεια και θέληση να δουλέψει για την πόλη μας είναι καλοδεχούμενος σε κάθε συνδυασμό! Στο δικό μας συνδυασμό αυτά ήταν τα κριτήρια! Είχαμε την τύχη να έχουμε και αναγνωρισμένους επαγγελματίες και νέα παιδιά στο ξεκίνημα της ζωής τους, που ότι τους λείπει σε εμπειρία το αναπληρώνουν με τον ενθουσιασμό της νιότης και τις νέες ιδέες τους!

Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, είστε στο πλευρό του κ. Αρχοντάκη και πραγματοποιείτε μαζί επισκέψεις σε δομές, υπηρεσίες ενώ συνομιλείτε και με τους πολίτες. Ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι έχει ο κ. Αρχοντάκης που τον καθιστούν κατάλληλο να αναλάβει το ‘’τιμόνι’’ του δήμου Χανίων;

Κάνοντας επισκέψεις σε διάφορες υπηρεσίες, εντυπωσιάστηκα από την εκτίμηση και το σεβασμό που έχουν οι εργαζόμενοι στο πρόσωπο του Αρχοντάκη, για την αποτελεσματικότητα και το έργο του στις προηγούμενες θητείες του, σαν Αντιδήμαρχος και σαν Νομάρχης. 

Θα προσθέσω πως είναι πεποίθηση του Γρηγόρη πως οι εργαζόμενοι του Δήμου, είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος της εκτέλεσης του όποιου έργου, κατά συνέπεια η άριστη συνεργασία μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων είναι προϋπόθεση για επιτυχία!

Εκτός από την οδοντιατρική ασχολείστε με τον τουρισμό αλλά και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ο κ. Αρχοντάκης έχει εξαγγείλει στο πρόγραμμα του, τους τομείς με τους οποίους θα ασχοληθεί και μεταξύ άλλων είναι  η υγεία-πρόνοια-παιδεία-κοινωνική πολιτική-ΑΜΕΑ αλλά και ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Θα σας ενδιέφερε σε πιθανή εκλογή σας να δραστηριοποιηθείτε σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς ή θέλετε να προσφέρετε σε κάποιο άλλο τομέα;

Στο πρόγραμμα μας έχουμε πολύ ψηλά το δίπτυχο Τουρισμός-Πολιτισμός! Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να ασχοληθώ με αυτούς τους τομείς, πιστεύοντας πως έχουμε έναν αναξιοποίητο πολιτιστικό πλούτο που θα μπορούσε να γίνει μοχλός κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης! 

Ονειρεύομαι για την πόλη μου να γίνει ένας τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο! Το brand name Χανιά να είναι συνώνυμο της ποιότητας και της προόδου!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook