Δεν υπήρχε περίπτωση να επέλεγαν τα Χανιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να μην πεζοπορούσαν το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς.

Ήταν ένα από τα αξιοθέατα που οπωσδήποτε έπρεπε να απολαύσουν πριν επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Έτσι λοιπόν – όπως αναφέρει το daynight.gr – μία παρέα τουριστών προετοιμάστηκε και πρωί πρωί βρέθηκε στην αφετηρία του φαραγγιού, όλοι γεμάτοι αδρεναλίνη για την διαδρομή και την εμπειρία που θα ζούσαν.

Οι εικόνες που προσφέρει το φαράγγι της Σαμαριάς είναι μοναδικές και η κοπιαστική κατάβαση από τον Ομαλό μέχρι την Αγία Ρούμελη αξίζει και με το παραπάνω. Απόδειξη οι χιλιάδες τουρίστες που έρχονται από ολόκληρο τον κόσμο για να το διασχίσουν. Το τοπίο στην ενδοχώρα του νομού Χανίων ξεπερνά κάθε προσδοκία και όλη η εμπειρία μένει χωρίς αμφιβολία αξέχαστη.

Οι στάσεις στις φυσικές πηγές κατά την διαδρομή, οι συναντήσεις με τα διάσημα αγριοκάτσικα(Κρητικοί Αίγαγροι), οι σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί, το εγκαταλειμμένο χωριό της Σαμαριάς και άλλα πολλά κάνουν το φαράγγι έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube και μας χαρίζει μια υπέροχη «βόλτα» από την αφετηρία μέχρι το τέλος του 

 

daynight.gr