Οι τιμές των εισιτηρίων, και όχι η εταιρεία κατασκευής του αεροσκάφους ή το μοντέλο, εξακολουθούν να ενδιαφέρουν ως επί το πλείστον τους επιβάτες στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης του Reuters/Ipsos, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο δυστυχήματα με τα Boeing 737 MAX είχαν πολύ μικρή επιρροή στους επιβάτες.  

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, μόνο οι μισοί από τους συμμετέχοντες γνώριζαν τα δυστυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, στα οποία έχασαν συνολικά τη ζωή τους 346 άνθρωποι. Μόνο το 43% γνώριζε ότι και στις δύο περιπτώσεις επρόκειτο για Boeing 737 MAX.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο για τη Boeing, σημειώνει το Reuters, είναι ότι μόνο το 3% δήλωσε ότι η κατασκευαστική εταιρεία ή το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν το πιο σημαντικό όταν αποφασίζουν να αγοράσουν ένα εισιτήριο. Απεναντίας, η τιμή του εισιτηρίου παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας για το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Η δημοσκόπηση στις διαδικτυακά στις ΗΠΑ, σε δείγμα 2008 ανθρώπων.

Εκπρόσωπος τη Boeing απέφυγε να σχολιάσει επί των συμπερασμάτων της έρευνας. Δήλωσε ωστόσο ότι η εταιρεία «έχει δεσμευτεί να επιστρέψει το MAX με ασφάλεια στους αιθέρες, ώστε πιλότοι, πληρώματα, ρυθμιστικές αρχές και επιβατικό κοινό να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο αεροπλάνο».

Η μετοχή της Boeing έκανε βουτιά 18% από τις 10 Μαρτίου, όποτε σημειώθηκε το δυστύχημα στην Αιθιοπία, το δεύτερο σε διάστημα πέντε μηνών. Υποκύπτοντας στις πιέσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε διαταγή για την «καθήλωση» των αεροσκαφών Boeing 737 Μax 8 και Max 9.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook