Μια πολύ όμορφη πορεία και από μονοπάτι και από χωματόδρομο και μέσα σε δάσος από πεύκα θα πραγματοποιήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 19-5.

Η πορεία θα ξεκινήσει λίγο πρίν από το πανέμορφο οροπέδιο του Καθαρού(υψόμ.1210μ) που βρίσκεται πάνω από το χωριό Κριτσά στο ν.Λασιθίου.

Στην ανακοίνωση του φυσιολατρικού συλλόγου ως προς τις λεπτομέρειες της εκδρομής, αναφέρεται:

Στην αρχή συνδιασμός χωματόδρομου με μονοπάτι και με θέα όλο το οροπέδιο Καθαρού, θα συνεχίσουμε και θα περπατήσουμε μετά σε αρκετό χωματόδρομο, προς την νότια πλευρά του οροπεδίου.Θα περάσουμε από το εκκλησάκι Μετόχι Σωτήρος(υψόμ.1180μ) και σε κάποιο σημείο θα μπούμε σε πευκοδάσος και θα κατηφορίζουμε στην συνέχεια σε ανοικτό πεδίο από μονοπάτι με θέα το δάσος Σελάκανου,όπου και θα τερματίσουμε στον οικισμό Σελάκανο(υψόμ850μ).

Από εδώ θα μεταβούμε με αγροτικά, πιο κάτω στο χωριό Χριστός και σε ταβέρνα μέσα σε πλατάνια με τρεχούμενα νερά θα γευματίσουμε.
Ω.Π. 4:30  Β.Δ. 1

Όσοι επιθυμούν να περπατήσουν παραπάνω, μπορούμε πρίν το οροπέδιο Καθαρού να σταματήσουμε στην τοποθεσία Αστιβιδωπό και από μονοπάτι και δρόμο να μπούμε στο οροπέδιο και να συναντηθούμε στην συνέχεια με την υπόλοιπη ομάδα.

Αναχώρηση: 08:00