Στα Χανιά, λειτουργεί ένα από τα παλαιότερα παραρτήματα της οργάνωσης στην χώρα με σημαντική συνεισφορά στο τοπικό γίγνεσθαι.

Το σημαντικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ και στα Χανιά αναγνωρίστηκε, τιμήθηκε και βραβεύτηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο κατάμεστο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Χανιά, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Στα Χανιά, λειτουργεί ένα από τα παλαιότερα παραρτήματα της οργάνωσης στην χώρα με σημαντική συνεισφορά στο τοπικό γίγνεσθαι. Η εκδήλωση ξεκινησε με χαιρετισμό του προέδρου του τμήματος Χανίων Ε.Ε.Σ Νικόλαου Γιανναράκη, στον οποίο στη συνέχεια απένειμε βραβείο ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

(ο δήμαρχος Χανίων επίσης βράβευσε και τα τρία εθελοντικά σώματα) 

Ο κ. Βάμβουκας, σε ένα σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του δήμου προς το παράρτημα του Ε.Ε.Σ για την συνεχή, στενή και ουσιαστικη συνεργασία, τόσο σε δύσκολα συμβάντα, όπως στην έλευση μεταναστών – όπου χρειάστηκε να φιλοξενηθούν στα Χανιά και με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, χώροι με ελλείψεις, μεταμορφώθηκαν για να φιλοξενήσουν τους κατατρεγμένους μετανάστες σε αξιοπρεπείς συνθήκες – όσο και σε δράσεις του δήμου, όπως πχ στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του δήμου όπου οι Σαμαρείτες είναι πάντα εκεί. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο και ανακηρύχτηκε ως επίτιμος Πρόεδρος του Τμήματος, ο κος Γιάννης Σκαράκης για την τριακονταετή θητεία του στη θέση του Προέδρου του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χανίων.

Επίσης επιδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις ενώ σε αυτήν παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κ.Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Dr Αντώνιος Αυγερινός. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος του απερχόμενου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου του Τμήματος Χανίων κου Σκαράκη υπενθυμίζοντας σε όλους τον σταθεροποιητικό και ενωτικό του ρόλο προτρέποντας το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και τα μέλη του νεοεκλεγέντος Περιφερειακού Συμβουλίου Χανίων. 

Παράλληλα με την εκδήλωση στο χώρο του θεάτρου, λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θεματολογία από το μεταναστευτικό. Η έκθεση θα είναι με φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του βραβευμένου φωτογράφου κ Ζεμπίλη Σταύρου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook