Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η υπόθεση ενός Αμερικανού αγρότη από την πολιτεία της Νεμπράσκα, ο οποίος αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει με τα ίδια του τα χέρια το ένα του πόδι, ώστε να καταφέρει να βγει ζωντανός από μία τρύπα στην οποία έπεσε, κάνοντας γεωργικές εργασίες στο αγρόκτημά του.

Ο 64χρονος Κερτ Κάσερ είχε μεταβεί στο απομονωμένο χωράφι του, σε μεγάλη απόσταση από κάποια κατοικημένη περιοχή, όταν παραπάτησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα σε ένα όρυγμα, κάτω από το οποίο βρισκόταν ένα τρυπάνι σιτηρών.

Με ορατό τον κίνδυνο το μηχάνημα να τον τραβήξει στο εσωτερικό με ολέθρια αποτελέσματα και καθώς αδυνατούσε τόσο να φωνάξει βοήθεια όσο και να απεγκλωβιστεί μόνος του, πήρε μία δραματική απόφαση, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά.

Συνειδητοποιώντας πως έπρεπε να αναλάβει γρήγορα δράση ώστε να γλιτώσει την ίδια του τη ζωή, ο Κάσερ έβγαλε ένα σουγιά που είχε στην τσέπη του κι άρχισε να ακρωτηριάζει μόνος του το δεξί του πόδι.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την στιγμή του μακάβριου απεγκλωβισμού του δεν ένιωθε πόνο, καθώς το ένστικτο της αυτοσυντήρησης υπερίσχυε του αφόρητου πόνου, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να σταματήσει την αιμορραγία, δένοντας σφιχτά ένα κομμάτι υφάσματος λίγο πάνω από το γόνατό του.

Ο Κάσερ δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης πως οι φορές που βρέθηκε ένα βήμα πριν την λιποθυμία ήταν πολλές, όμως κατάφερε να διατηρήσει τις αισθήσεις του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα έπαιρναν τραγική τροπή.

Τελικά, ο θαρραλέος αγρότης κατάφερε να βγει από την τρύπα που είχε βρεθεί και να συρθεί για εκατοντάδες μέτρα, μέχρι το όχημά του, στο οποίο βρισκόταν το κινητό του τηλέφωνο, καταφέρνοντας τελικά να ειδοποιήσει τους συγγενείς του.

Πλέον, ο Κάσερ αναρρώνει από τον βαρύτατο τραυματισμό του, όμως δεν φαίνεται να μετανιώνει στιγμή για την απόφαση που του κόστισε ένα μέρος από το δεξί του πόδι, καθώς η εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που πήρε, στάθηκε σωτήρια για την ίδια του τη ζωή.

gazzetta.gr