Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό “Για τα Χανιά” του Παναγιώτη Σημανδηράκη, ανακοινώνει ο πυροσβέστης Αλέξανδρος Φατσέας ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για στασιμότητα τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη του δήμου και ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας στον τρόπο που πρόσεγγίζουμε τα πράγματα.

Αναφέρεται επίσης σε δυο τομείς τους οποίους λόγω εμπειρίας γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί να προσφέρει, αυτόν της πολιτικής προστασίας και της διάσωσης και αυτόν τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Η ανακοίνωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Χανίων, Αλέξανδρου Φατσέα:

“Τα Χανιά μας είναι ένας τόπος μοναδικός, προικισμένος από τη φύση, με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους και μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες του. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει στασιμότητα. Το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, το διαπιστώνουμε σε σύγκριση με τις γειτονικές μας πόλεις στην Κρήτη.

Χρειάζεται να ξεκινήσουμε από τα βασικά και αυτονόητα που αφορούν την καθημερινότητα όλων μας και που, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν ζητούμενα. Χρειάζεται να αλλάξουμε τη φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουμε τα πράγματα και την αντίληψή μας πάνω σε αυτά.

Πιστεύω ότι ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μια νέα αυτοδιοικητική ομάδα, με ανθρώπους που είναι γνώστες στους τομείς στους οποίους έχουν αναφορά, που έχουν επιδείξει έργο και είναι σε θέση να βρουν λύσεις.

Μια τέτοια ομάδα υπάρχει πλέον στον Δήμο μας. Σε αυτήν την ομάδα έχω τη χαρά να συμμετέχω και εγώ. Στην αυτοδιοικητική κίνηση «Για τα Χανιά» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Σημανδηράκη. Μια ομάδα με όρεξη για δουλειά, με εσωτερικό κίνητρο προσφοράς, με θέληση να βελτιώσει τον τόπο που ζούμε.

Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με τη διάσωση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από το 2000 ως εθελοντής στην εθελοντική ναυαγοσωστική μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, της οποίας διετέλεσα και υπεύθυνος εκπαίδευσης για ένα διάστημα. Από το 2012 υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα. 

Θέλω και μπορώ να αξιοποιήσω την εμπειρία που απέκτησα αυτά τα χρόνια για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στον τομέα της Πολίτικης Προστασίας.

Βλέποντας τις καταστροφές κάθε είδους που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον νομό μας, με πιο έντονη την πρόσφατη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου, γνωρίζοντας τις διαπιστωμένες ελλείψεις υποδομών και τις αδυναμίες στον συντονισμό και τη διαχείρισή εκτάκτων φαινομένων και κρίσεων, πιστεύω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω στη βελτίωση του επιπέδου αντιμετώπισης αντίστοιχων εκτάκτων και ακραίων φυσικών φαινομένων στο μέλλον. 

Ο καλύτερος και στοχευμένος συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και η εκπαίδευση και κατάρτιση των εμπλεκομένων στη διαχείριση μιας κρίσης ή ακόμα και μιας διάσωσης, είναι τομείς που στρατηγικά πρέπει και κυρίως μπορούν να αποτελούν προτεραιότητα του δήμου καθώς έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, ασχολούμενος με το Surfing τα τελευταία δέκα χρόνια, έχω διαπιστώσει ότι η ζήτηση στον τουρισμό δραστηριοτήτων και τον εναλλακτικό τουρισμό είναι πολύ μεγάλη. Θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης του Δήμου μας σε αυτόν τον τομέα. Μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές, υπηρεσίες, διοργανώσεις και να γίνουν κατάλληλες κινήσεις προβολής οι οποίες θα οδηγήσουν στην προσέλκυση επισκεπτών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού που είναι ένα πάγιο εφικτό αίτημα για τον Δήμο μας.

Στο κομμάτι επίσης του εναλλακτικού τουρισμού, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πολλές δράσεις που θα καταστήσουν τα Χανιά ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες. Ένα απλό παράδειγμα που συνδυάζει την ασφάλεια των επισκεπτών – περιπατητών στα μονοπάτια και τη διευκόλυνση του έργου των υπηρεσιών που συνεργάζονται και συνδράμουν σε περίπτωση ατυχήματος, είναι η δημιουργία μίας σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ευρύτερο σχέδιο για ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Χανίων ώστε να γίνει ένας πραγματικά «έξυπνος Δήμος».

Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή κάθε περιπατητής θα μπορεί να δηλώνει ποιο μονοπάτι επιθυμεί να διασχίσει και πότε (ημερομηνία και ώρα), καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες, που, σε ένα ενδεχόμενο δύσκολης κατάστασης ή ατυχήματος, θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και θα συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξοικονόμηση πόρων από την κίνητοποίηση του μηχανισμού ανεύρεσης (οχήματα, ανθρώπινο δυναμικό κ.λπ.) 

Αλέξανδρος Φατσέας 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χανίων
Πυροσβέστης ,
Μηχανικός Βιοιατρικής Τεχνολογίας,
Ταμίας της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων,
Εκπαιδευτής Surf”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook