Τα πινέλα συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία, που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου.

Εάν φοράτε μέικ απ σε καθημερινή βάση, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε τα πινέλα με αρκετές στρώσεις σκόνης και υπολείμματα προηγούμενου προϊόντος. Συνεπώς, τα πινέλα σας σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να σας δώσουν τη σωστή κάλυψη του προϊόντος που εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας, καθώς αυτά συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία, που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας.

Σε αυτή την περίπτωση, το να γνωρίζετε πώς να τα καθαρίσετε σωστά, είναι κάτι πολύ χρήσιμο, καθώς με τον κατάλληλο και τακτικό καθαρισμό, θα δείχνουν σαν να τα αγοράσατε μόλις χθες και θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια.

Για να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τα πινέλα σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, ρωτήσαμε τη γνώμη της ειδικού Robin Black, της γνωστής make up artist πολλών διασημοτήτων και εμπνεύστριας της ιστοσελίδας ομορφιάς ‘Beauty Is Boring’. «Καλό είναι καθαρίζετε τα πινέλα σας μία φορά μετά από τρεις έως τέσσερις χρήσεις». Η ίδια μάλιστα τονίζει ότι τα πινέλα που εκτίθενται σε προϊόντα κρέμας είναι πιο επιρρεπή στα βακτήρια, από αυτά που χρησιμοποιούνται σε σκόνη.

Για ένα βαθύ καθαρισμό, η Black βυθίζει όλα τα πινέλα σε ένα ρηχό μπολ με ζεστό νερό και τα αφήνει να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, βάζει λίγο σαπούνι, πριν τα ξεπλύνει και τα ανακατεύει. Όταν έχει χρόνο, θα προσθέσει μια μικρή ποσότητα κρέμας μαλλιών και θα τα ξανά ξεπλύνει.

Τέλος, η beauty expert επισημαίνει κάτι πολύ σημαντικό: «Πάντα πρέπει να μυρίζετε το πινέλο σας. Αν μυρίζει παράξενα ή δείχνει μουχλιασμένο ακόμη και μετά τον καθαρισμό, απλά πετάξτε το». 

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook