Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, την ετήσια  Γενική συνέλευσης της  στο Ξενοδοχείο Avra Imperial Beach Resort.

Εκλεκτός καλεσμένος ήταν ο  professor GEOFFREY LIPMAN ο οποίος είναι μια σημαντική προσωπικότητα στην παγκόσμια τουριστική σκηνή. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει:

• Εκτελεστικός  Διευθυντής της  Διεθνής Ένωσης  Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ)

• Πρώτος Πρόεδρος στο  Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC)

• Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO)

• Διευθυντής των Βρυξελλών  στο Guzman & Griffin Technologies, Inc 

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της Ένωσης κ. Γιαννούλη Μανώλη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε  τρέχουσες εξελίξεις και προβλήματα του τουρισμού, στην τρέχουσα τουριστική περίοδο και τις προοπτικές της, και ειδικότερα στη ανάγκη βελτίωσης των δημόσιων υποδομών με τις οποίες πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά οι δημοτικές αρχές, ως επίσης και στο χωροταξικό σχεδιασμό της Κρήτης.

Επίσης προσκάλεσε όλους του δημάρχους του Νομού Χανίων να συμμετάσχουν στο cluster με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων, την Marketing Greece,  την Fraport και την Aegean, προκειμένου να υπάρξει μια σωστή προώθηση και marketing του νομού Χανίων, αντί να αναλώνονται  αποσπασματικά σε προσπάθειες και ενέργειες που δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό  αποτέλεσμα.  
 
Στην συνέχεια πήρε το λόγω ο κ. Lipman. Το θέμα της παρουσίασης του ήταν: 

Το μέλλον του Τουρισμού σε έναν τρελό κόσμο:

• Οι μεγάλες προκλήσεις
• Οι κλιματικές αλλαγές
• Δημιουργικές κατευθύνσεις

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις στον κ. LIPMAN.  Στην συνέχεια ακολούθησαν τα διαδικαστικά της γενικής συνέλευσης (Έγκριση προϋπολογισμού για το 2019 – Παρουσίαση ταμείου 2018) και η γενική συνέλευση έκλεισε με την παρουσίαση  του κεντρικού χορηγού AIG  με θέμα: Cyber Risks, Προσωπικά Δεδομένα και Ξενοδοχεία”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook