Μια ωραία σαλάτα που ταιριάζει υπέροχα με ψάρια ή κοπές μοσχαρίσιου κρέατος

Υλικά
2 πορτοκάλια
2 ώριμα αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φύλλα ρόκας, πλυμένα, στεγνά
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2-3 κλωναράκια φυλλαράκια βασιλικού, φρέσκα
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ ελιάς
2 κουτ. σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας ξίδι
χυμό από ½ λεμόνι
½ κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια από τη φλούδα και την άσπρη ψίχα, τα κόβετε σε ροδέλες του 1 εκ. και κατόπιν, καθεμιά ροδέλα, στα 4.

Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε φετούλες και τις ραντίζετε με χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν.

Σε μια πιατέλα βάζετε τη ρόκα χοντροκομμένη, το κρεμμύδι, το πορτοκάλι, το αβοκάντο, τον μαϊντανό και ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.

Για τη βινεγκρέτ: Στο multi ή σε ένα μπολάκι χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. Για να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε πολύ καλά.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Tips
Αντί για ελιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη πάστα ελιάς από βαζάκι και, αντί για σκέτη ρόκα, μπορείτε να αναμίξετε ρόκα με φύλλα από σπανάκι baby.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook