Στο εξωτερικό μεταφέρει την παραγωγή του ΒΙΤΑΜ Soft η Upfield, που εξαγόρασε από την Ελαΐς – Unilever, τις μαργαρίνες, το εργοστάσιο στην Πειραιώς και το ελαιόλαδο, όπως ανέφεραν την Παρασκευή, πηγές κοντά στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχετική ενημέρωση έγινε στους εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή. Με την εταιρεία, στην οποία απευθύνθηκε το Capital.gr, να αναλύει τον σχεδιασμό της για τις εν Ελλάδι δραστηριότητές της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μεταβίβαση της δραστηριότητας από την Ελαΐς – Unilever στην Upfield, στο πλαίσιο του deal του πολυεθνικού ομίλου με το fund ΚΚR. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα διατηρηθεί η παραγωγή του BITAM wrapper. Με την Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), να αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε χθες Τρίτη πως: "οι μηχανές θα μεταφερθούν αρχικά στις αποθήκες και στη συνέχεια στο εξωτερικό με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων."

To BITAM, από το 2008 παράγεται στη μονάδα της Unilever στο Ρέντη, ενώ μετά την πώληση ο σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της Upfield στην Πειραιώς. Με βάση τον τελευταίο προγραμματισμό στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα μεταφερθεί μια γραμμή παραγωγής για το BITAM wrapper, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Η συνολική παραγωγή της μαργαρίνης BITAM στην Ελλάδα υπολογίζεται στους 12.000 τόνους ετησίως με το κομμάτι του Soft να αποτελεί τη μερίδα του λέοντος, ήτοι περί τους 9.000 τόνους. Ποσότητες οι οποίες θα εισάγονται στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει κάποια διαφορετική εξέλιξη.