Δυναμικά ξεκίνησαν οι έλεγχοι της αστυνομίας στο Ηράκλειο για τον εντοπισμό ατόμων που δεν τηρούν τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για τα ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», χθες αστυνομικοί μετά από καταγγελία που προηγήθηκε  έκαναν έφοδο στο σπίτι μια 58χρονης Ηρακλειώτισσας, το οποίος σύμφωνα με τις περιγραφές, είχε μετατραπεί σε… στάβλο.

Τηρώντας το γράμμα του νόμου, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν ότι τέσσερα ημίαιαμα σκυλιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, δεν είχαν ποτέ ελεγχθεί από κτηνιάτρους, ενώ υποσιτίζονταν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το σπίτι που έμενε η 58χρονη είχε μετατραπεί σε… στάβλο και μαζί με τα σκυλιά, ζούσαν πρόβατα αλλά και κότες.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ίδια ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες ευρώ.

Αστυνομική πηγή είπε στην «Π» ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και δεν θα είναι μόνο μετά από καταγγελίες, κάτι που συνέβη στην περίπτωση της 58χρονης.

Όπως γράψαμε πρόσφατα, από τα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι την τετραετία 2014- 2018,  στον νομό Ηρακλείου έγιναν 129 καταγγελίες και έγιναν μόλις 66 έλεγχοι! Ακόμα λιγότερες είναι οι συλλήψεις, 23 μέσα σε τέσσερα χρόνια, ενώ σχηματίστηκαν 115 δικογραφίες και επιβλήθηκαν 45 πρόστιμα.

Στον νομό Χανίων, την ίδια περίοδο, οι καταγγελίες ήταν 197, οι έλεγχοι που έγιναν από την Αστυνομία ήταν 175, πραγματοποιήθηκαν 27 συλλήψεις για κακοποιήσεις ζώων, σχηματίστηκαν 128 δικογραφίες και επιβλήθηκαν 29 πρόστιμα.

Στον νομό Ρεθύμνου, οι καταγγελίες που έγιναν στις Αρχές ήταν 120, οι στυνομικοί έλεγχοι ήταν 172, οι συλλήψεις …17, οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν ήταν 70 και τα πρόστιμα 68.

Τέλος, στον νομό Λασιθίου το διάστημα 2014- 2018 έγιναν 178 καταγγελίες, οι έλεγχοι ήταν 289, οι συλλήψεις ήταν 45, οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν ήταν 90 και «έπεσαν» τα περισσότερα πρόστιμα, συνολικά 301.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook