Η γέφυρα είναι στη θέση της όμως αργεί ακόμα η παράδοσή της στην κυκλοφορία

Την  επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα Μπέλεϋ στον Κερίτη, η οποία ναι μεν έχει τοποθετηθεί στα βάθρα όμως η πρόσβαση σε αυτήν από οχήματα παραμένει ακατάλληλη.

Χθες Πέμπτη η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του στρατού με διευθυντή τον Ταξίαρχο Μιχάλη Κλουβά, ολοκλήρωσαν τις εργασίες που αφορούσαν στο πρώτο μέρος του έργου, δηλαδή την συναρμολόγηση και τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας, από την οποία θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων βάρους μέχρι 24 τόνους.

Ωστόσο, το δεύτερο κομμάτι που αφορά το έργο διάνοιξης δρόμου που οδηγεί στην γέφυρα, στην θέση Μέσα Βλάτος, σε κοντινή απόσταση νοτιοανατολικά της ιστορικής γέφυρας που κατέρρευσε, δεν έχει ολοκληρωθεί και απαιτείται τουλάχιστον μια εβδομάδα εργασιών.

Ο δρόμος που συνδέεται με τον επαρχιακό δρόμο Φουρνέ – Σκινέ, στην έξοδο από τον Αλικιανό, και από την άλλη πλευρά ο δρόμος που οδηγεί στον Αλικιανό, χρειάζεται ασφαλτόστρωση, τοποθέτηση σήμανσης αλλά και φωτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στο δρόμο που οδηγεί στην γέφυρα, παράλληλα από την πρόχειρη διάβαση στον Αλικιανό που κατασκεύασαν κάτοικοι, τίθενται αρκετά θέματα ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων, ειδικά τις βραδινές ώρες, καθώς ο δρόμος είναι υπερυψωμένος ενώ δίπλα ακριβώς περνάει ο Κερίτης.

Για να μπορούν οι αρμόδιοι να “κοιτούν στα μάτια” τους κατοίκους διατυπώνοντας το επιχείρημα οτι η καθυστέρηση στην αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης του Αλικιανού, οφείλεται στην ανάγκη εκτέλεσης του έργου με υψηλά πρότυπα ασφάλειας, θα πρέπει οι επεμβάσεις που θα γίνουν στο δρόμο που οδηγεί στην γέφυρα να είναι πολύ σοβαρές.

Μένει επίσης να δούμε, αν όταν δοθεί στην κυκλοφορία η στρατιωτική γέφυρα, οι αρχές ζητήσουν από τους κατοίκους που κατασκεύασαν την πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη, να την καταστρέψουν και αν οι κάτοικοι, που διαβεβαίωναν ότι μόνοι τους θα “διαλύσουν” τον δρόμο μόλςι τοποθετηθεί η γέφυρα, κρατήσουν τον λόγο τους 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook