Με κεντρικό στόχο την προβολή της στην περιοχή της Δυτικής Κρήτης, την ανάδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων ανάπτυξης, των προσφερόμενων θεματικών κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της συνδεόμενης με αυτά διεύρυνσης της περιόδου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με τη fedHATTA διοργάνωσε στα Χανιά FAM TRIP Τουριστικών Πρακτόρων, το τριήμερο από 11-13/5.

Οι Τουριστικοί Πράκτορες επισκέφθηκαν ξενοδοχεία, ελαιοτριβείο, οινοποιείο, βοτανικό πάρκο, αρχαιολογικούς χώρους, το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, συνέλλεξαν τις πληροφορίες και εμπειρίες ώστε να μεταφέρουν τη φιλοξενία, τις πολλαπλές επιλογές για όλα τα είδη των τουριστικών αναγκών στους επισκέπτες, ενώ είχαν με την υποστήριξη του Συνδέσμου συναντήσεις δικτύωσης με τις τοπικές αρχές.

«Σας καλωσορίζουμε στη Δυτική Κρήτη» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης, κος Αντώνης Γελασάκης κατά την τελετή επίσημης υποδοχής των Τουριστικών Πρακτόρων, το Σάββατο 11/5/19, στο La Mer Resort & Spa. “Σκοπός μας είναι να γνωρίσετε τις δυνατότητες της περιοχής και να μεταφέρετε την εμπειρία σας στους ‘Έλληνες και ξένους επισκέπτες γιια να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην Κρήτη και να καταστεί 1η επιλογή διακοπών όλο το χρόνο» τόνισε ο κ. Γελασάκης και προσέθεσε: «Με συντονισμένη προσπάθεια και συνέργειες μπορούμε να προσελκύσουμε νέες δυναμικές και πλούσιες αγορές. Θα πρέπει όμως να χαράξουμε μια νέα στρατηγική για βελτίωση των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών. Μόνο έτσι θα κλειδώσουμε για την Κρήτη, μια υψηλή θέση στο διεθνή χάρτη ποιότητας».

«Ελπίζουμε η επίσκεψη αυτή, εσάς, των Τουριστικών Πρακτόρων στην περιοχή των Χανίων, να σας κάνει πρέσβεις για τη Δ. Κρήτη, να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των Ελλήνων και Ξένων και να προβάλουμε η ομορφιά της Κρήτης σε νέες αγορές. Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, που θα επιτρέψει στους κατοίκους να απασχοληθούν σε νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα μόνιμες και όχι εποχιακές» κατέληξε ο κ. Γελασάκης.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της fedHATTA, κο Λύσσανδρο Τσιλίδη, σχετικά με την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην περιοχή για την περαιτέρω προώθησή της στις διεθνείς αγορές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αποκορώνου κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη, ο Δ/ντής Αεροδρομίου Χανίων Fraport κος Τάσσος Τηνιακός, η Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης κα Ρένα Κουτσαλεδάκη, ο Πρόεδρος Τουριστικών Γραφείων Ρεθύμνης κος Στράτος Μπερέτης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης και πολλοί Τουριστικοί Πράκτορες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης στην ανακοίνωσή του “ευχαριστεί για την προσφορά τους τα: Ελαιοτριβείο ΚΑΝΑΚΗΣ, “Στέκι του Καπρή”, Οινοποιείο “Μανουσάκη”, “Βοτανικό Πάρκο Χανίων”, εστιατόριο “SKONIAKO” και το ξενοδοχείο La Mer Resort & Spa”.

εστιατόριο “SKONIAKO”

“Βοτανικό Πάρκο Χανίων”

Ελαιοτριβείο ΚΑΝΑΚΗΣ

Ξενάγηση στην Αρχαία Απτέρα

“Στέκι του Καπρή”

 Οινοποιείο “Μανουσάκη”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook