Ο Κρητικός επιχειρηματίας – οικονομολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής εξηγεί από τα Χανιά γιατί οι πολίτες στις 26 Μαΐου πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα μια ενιαία ομόσπονδη και δημοκρατική Ε.Ε.

Έχοντας  γονίδια από δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, ο Κρητικός  επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού και οικονομολόγος Γιώργος Λογιάδης διαπνέεται όπως είναι φυσικό, από το πνεύμα του συγκρητισμού.

Θέλοντας να μεταφέρει αυτό το βίωμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο συστρατεύτηκε με τον Γιάννη Βαρουφάκη στο «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής» (ΜέΡΑ25) το οποίο όπως ο ίδιος τονίζει έχει βασικό στόχο την πραγματική Ευρωπαϊκή ενοποίηση με μετεξέλιξη της Ευρώπης σε ομόσπονδη ενιαία δημοκρατία.

Ο Γιώργος Λογιάδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Πατέρας του  ήταν ο αείμνηστος πολιτικός  μηχανικός  Σοφοκλής Μανώλης Λογιάδης και μητέρα του η Μαρία το γένος Κουκλάκη από τα Χανιά. Η οικογένεια Λογιάδη έχει τις ρίζες της από το  Αμάρι Ρεθύμνου, από την ιστορική οικογένεια Βαρούχα.

Σήμερα από τα Χανιά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  επεσήμανε πως το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό «μέτωπο» το οποίο θα λάβει μέρος στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο συμμετέχοντας με ψηφοδέλτια ταυτόχρονα σε 12 κράτη – μέλη.

«Πρόκειται για έναν άθλο που αποσκοπεί στο να εκλεγούν ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25 και στα 12 κράτη με στόχο την μετεξέλιξη της Ευρώπης σε μια ομόσπονδη ενιαία δημοκρατία» ανέφερε ο κ.Λογιάδης τονίζοντας πως σήμερα η γραφειοκρατία στην Ε.Ε. μπλοκάρει πολλά πράγματα με αποτέλεσμα να ανθούν η φτώχεια και η ανέχεια.

«Βλέπουμε κάθε χρόνο τους Ευρωπαίους πολίτες να είναι πιο αγχωμένοι και φοβισμένοι. Κανείς Ευρωπαίος δεν είναι ευχαριστημένος από την ζωή του» τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής επισημαίνοντας πως αποφάσισε να συστρατευτεί με τον Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς και ως οικονομολόγος και ο ίδιος, έχει μια άμεση επαφή και γνώση με τα θέματα.

«Θα ήθελα να προσφέρω στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη» είπε ο κ.Λογιάδης.

Ερωτώμενος για το διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου για την Ευρωπαϊκή Ένωση επεσήμανε πως κρίνεται η τύχη αυτής καθεαυτής της Ευρώπης και των Ευρωπαίων πολιτών «οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι, διότι το γραφειοκρατικό τέρας που λέγεται Βρυξέλλες δεν δίδει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Αποτέλεσμα είναι η απαξίωση και λόγω θυμού, να υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μια τάση είτε προς τα άκρα αριστερά, είτε προς τα άκρα δεξιά….»

Επιπλέον ανέφερε πως διακύβευμα των εκλογών είναι η μετεξέλιξη της Ευρώποης σε ομόσπονδο ενιαίο κράτος με ενιαίο οικονομικό σύστημα, ενιαίο υπουργό οικονομικών, ενιαία φορολογική πολιτική και με τραπεζική ενοποίηση….»

Σε ότι αφορά στο ερώτημα, γιατί οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν το ΜέΡΑ25 στις 26 Μαΐου, ο κ.Λογιάδης ανέφερε πως το «μέτωπο» έχει ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό.

«Προτείνουμε η Ε.Ε. στα επόμενα πέντε χρόνια να δώσει ώθηση στην οικονομία των κρατών – μελών κάνοντας επενδύσεις ύψους 500 δισεκ. Ευρώ που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ της Ευρώπης…..Για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας, η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έχει κάθε χρόνο κέρδη περίπου 100 δισεκ. Ευρώ τα οποία διανέμονται στα κράτη αναλόγως με την οικονομική τους κατάσταση και με αποτέλεσμα οι πιο πλούσιες χώρες να παίρνουν τα περισσότερα. Αυτό είναι λάθος και προτείνουμε ως ΜέΡΑ25, αυτά τα 100 δις να διατεθούν για την καταπολέμηση της φτώχειας στους πιο αδύναμους Ευρωπαίους πολίτες….»

Σε ότι αφορά στις ομάδες των βουλευτών στο Ευρωκοινοβούλιο, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είπε πως από την στιγμή που το ΜέΡΑ25 θα εκλέξει ευρωβουλευτές στα 12 κράτη στα οποία θα συμμετέχει, τότε θα είναι σε θέση να δημιουργήσει την δική του ομάδα προωθώντας ενιαία τα θέματα των Ευρωπαίων πολιτών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook