Τη στήριξη και υποψηφιότητά του με το «Ηράκλειο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» εκφράζει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Καροφυλάκης Μανόλης.

Ο Καροφυλάκης Μανόλης είναι μηχανολόγος μηχανικός και κάτοχος πιστοποιητικών σπουδών σε θέματα: Διοίκησης – Οικονομίας – Τεχνητής Νοημοσύνης –  Εφαρμογές Υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, ο Καροφυλάκης Μανόλης μίλησε στο FlashNews.gr, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες του Ηρακλείου να τον γνωρίσουν. 

 

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ηράκλειο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”;
 
“Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει πτωχέυσει, οι επόμενες γενιές θα υποφέρουν ή θα αναγκαστούν να ζήσουν υπό άλλες συνθήκες. Αυτό δημιουργηθήκε από την δική μας γενιά. Εγω λοιπόν, οφείλω να δώσω τις γνώσεις μου στους πολίτες, είμαι σε ηλικία που δεν ψάχνομαι να γίνω πολιτικός αλλά νομίζω ότι έχω ένα μεγάλο βιογραφικό και πείρα για να προσφέρω. Αυτοί είναι οι λόγοι που εμένα προσωπικά με έκαναν να συμμετέχω και να ασχοληθώ με τα κοινά με την παράταξη “Ηράκλειο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ””. 
 
 
Ποια θεωρείτε τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Ηρακλείου;
 
“Αν με ρωτούσατε πως βλέπω το Ηράκλειο τα επόμενα δέκα χρόνια θα σας έλεγα ότι για να το δούμε με καθαρή ματιά, πρέπει αυτός που θα εκλεγεί Δήμαρχος Ηρακλείου, να ορίσει ή να βάλει ένα όραμα. Τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, ποιό είναι το όραμα του και πως βλέπει τον Δήμο μας τα επόμενα δέκα χρόνια. Μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα του Ηρακλείου είναι η καθημερινότητα, η δουλειά που έπρεπε να κάνει ο Δήμος, όυτως ώστε η ζωή των πολιτών να είναι καλύτερη. Όσο αφορά την καθαριότητα, τα σκουπίδια, έλλειψη πρασίνου. Επίσης, ακούμε όλοι για τις λακούβες. Φυσικά, και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα οι λακούβες αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε εκεί, όταν υπόλοιποι Δήμοι στην Ελλάδα πρωτοπορούν και συζητάνε για άλλα θέματα. Η έλλειψη πολεοδομικού, χωροταξικού σχεδίου στο Ηράκλειο είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, διότι υπάρχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, η έλλειψη νερού στα σπίτια μας καθημερινά ή η ποιότητα του νερού που πίνουμε. Ας βρεθεί ένας Δήμαρχος, όπου θα δηλώσει στους πολίτες ότι τα επόμενα τέσσερα ή πέντε χρόνια “θα πίνετε νερό από τις βρύσες σας”. Υπάρχουν θέματα με την προσβασιμότητα που πρέπει να έχουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρέπει καθημερινά να ζούμε όλοι φυσιολογικά”. 
 
Πως κρίνετε την τωρινή Δημοτική αρχή; 
 
“Γνωρίζω προσωπικά τον Δήμαρχο και είναι ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, αλλά απέτυχαν συνολικά να δώσουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό στο Ηράκλειο. Κρίνουμε τους ανθρώπους στον Δήμο πολιτικά, δεν είμαι ευχαριστημένος, διότι οι συνεργάτες του κ. Λαμπρινού είχαν τις σκοπιμότητες τους, όπου δεν ωφελούν την πόλη του Ηρακλείου. Διέκρινα ένα έλλειμμα, αυτό συνεπάγεται από δικούς τους σκοπούς, άλλα υποσχέθηκαν στους πολίτες, αλλά τίποτα δεν έκαναν για τον πολίτη του Ηρακλείου”.
 
 
Γιατί κάποιος να επιλέξει τον συνδυασμό του Ηλία Λυγερού, “Ηράκλειο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”;
 
“Ο Ηλίας Λυγερός είχε ένα σημαντικό ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ο άνθρωπος έκανε την πραγματική αντιπολίτευση. Ήταν εκεί, έμαθε τα θέματα, τα ανέλυσε, συζητούσαμε όλοι μαζί τα θέματα που αφορούν το Ηράκλειο. Τον βλέπω έτοιμο να αναλάβει το  Δήμο Ηρακλείου, να μην χρονοτριβίσει και να πράξει, τα οποία απαίτησαν οι πολίτες και πριν πέντε χρόνια αλλά δεν έγιναν! Είναι ένας σοβαρός και έντιμος άνθρωπος, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, όπου τον διακρίνει η σοβαρότητα, η διορατικότητα και η εργατικότητα”. 
 
 
Πείτε μας τους λόγους, ώστε ο δημότης Ηρακλείου να βάλει σταυρό προτίμησης σε εσάς;
 
“Έχω ένα σύνθημα που με διακρίνει, “Δεν θέλω να γίνω κάτι, θέλω να δώσω κάτι”. Πιστεύω πολύ σε αυτή την φράση, διότι έχω μια πορεία στην Ελλάδα και στην Αμερική που σπούδασα, στον τομέα μου, ενδιαφέρομαι να βοηθήσω, δεν ενδιαφέρομαι να δημιουργήσω πολιτική καριέρα, αλλά θέλω, αν οι πολίτες με επιλέξουν να προσπαθήσω να βελτιώσω την ζωη και πιστεύω ότι έχω τα προσόντα να βοηθήσω τον Ηλία Λυγερό να δμιουργήσουμε ένα όραμα για το Ηράκλειο και να το κάνουμε πραγματικότητα. Κατά κάποιο τρόπο είμαι πολυδιάστατος, έχω μία πείρα από την ίδια την ζωή, από το επάγγελμα που εξασκώ, το οποίο είναι μηχανολόγος μηχανικός. Παράλληλα, μου αρέσει να ασχολούμαι με την οικονομία, μακροοικονιμικά, λόγω της παρουσίας μου στο Wall Street της Αμερικής, είμαι σχεδόν πέντε χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΔΕΥΑΗ, οπότε πιστεύω ότι έχω αυτά τα απαραίτητα προσόντα για να βοηθήσω στην έλλειψη του νερού και στα θέματα που προκύπτουν καθημερινά. Κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτή την πόλη επιτέλους! Μια πόλη που έχει φυσικό πλούτο και δεν το προβάλλουμε!”
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook