Τα θέματα που του έθεσαν οι αστυνομικοί 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου συνάντηση του Προέδρου της Ενώσεως Αστυνομικών Ηρακλείου Πικράκη Γεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Αναμουρλου Χρήστου, του Αναπληρωτή  Γενικού Γραμματέα Χαραλαμπακη Ζαχαρία των Μελών Λαγουδακη Εμμανουήλ και Κεντριστάκη Κωνσταντίνου, του Προέδρου της Ενώσεως Αστυνομικών Λασιθίου Καρτσακη Γεώργιου, του Αντιπροέδρου Βαμβασακη Μιχαήλ και του Γενικού Γραμματέα Σπυριδάκη Μιχαήλ, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικοπουλο Αριστείδη,  με τον Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο κ. Δασκαλακη Ανδρέα, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Λαγουδακη Κωνσταντίνο και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Α/Δ κ Σπυριδάκη Νικόλαο.

Στην τοποθέτηση μας αναφέρθηκαν τα κάτωθι:

– Την έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό που μαστίζει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Ηρακλείου – Λασιθίου, ελλείψεις που αγγίζουν το 20 – 30 % .

– Την Άμεση ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό των υπηρεσιών που αστυνομεύουν τουριστικές περιοχές, καθώς με την υπάρχουσα δύναμη δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, για τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου και για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

– Την έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό κυρίως των αλεξίσφαιρων γιλέκων όπου ο μεγαλύτερος αριθμός τους έχει λήξει και τα υπόλοιπα λήγουν το τρέχον έτος, όπως επίσης και την αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνίας μέσω ασυρμάτων καθώς παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις (σε Παγκρήτιο επίπεδο) η διακοπή-αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ των συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας.

– Να σταματήσουν τα «ξένα» προς την αποστολή μας καθήκοντα, όπως επιδόσεις, μεταγωγές ψυχασθενών κ.α., που απασχολούν μεγάλο αριθμό Αστυνομικών, αριθμός που θα μπορούσε να στελεχώσει περιπολίες για την προστασία των πολιτών.

– Τονίσαμε το πρόβλημα των Δοκίμων Αστυφυλάκων που δεν τους επιτρέπετε να εργαστούν τα Σαββατοκύριακα και να εκτελούν νυχτερινές βάρδιες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνουν τις αποδοχές του πενθημέρου και των νυχτερινών, στερώντας τους την δυνατότητα να ενισχυθεί ο ήδη χαμηλός μισθός τους.

– Για την καθαριότητα των κτηρίων που στεγάζουν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών. Ο διαγωνισμός για κάποιες περιπτώσεις απέβη άγονος, με αποτέλεσμα κάποια κτήρια να καθαρίζονται κανονικά και κάποια άλλα να συντηρούνται από του ίδιους τους Αστυνομικούς.

Ο Αρχηγός αφού άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις των Ενώσεων, έδειξε γνώστης των προβλημάτων και εξέφρασε την διάθεση του να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται προς επίλυση τους και μας ανέφερε ότι η Ηγεσία στο άμεσο μέλλον θα πραγματώσει την αγορά σχετικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα διατεθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της Επικράτειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook