Στο ορεινό χωριό ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της περιοδείας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη – Τον υποδέχτηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη 

Στην Ασή Γωνιά, το ορεινό χωριό στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης πήγε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι ήταν θερμότατη, ενώ εκεί τον περίμενε και η Βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και βουλευτές, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και πολλά στελέχη της ΝΔ.

Η συνέχεια δόθηκε σε αίθουσα του χωριού όπου τον καλωσόρισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας  Γιάννης Γλεντζάκης .

« Η Αση γωνιά σε υποδέχεται και καλωσορίζει όπως έκανε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν το αγαπημένο του χωριό» είπε ο κ.Γλεντζάκης ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα των κτηνοτρόφων και αγροτών ζητώντας την στήριξη του κ.Μητσοτάκη ως αυριανού Πρωθυπουργού, όπως είπε.

Μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη του αγροτικού τομέα και καταλήγοντας αφιέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ μια μαντινάδα:

«Πρόεδρε η Αση Γωνιά στέκει στο μετερίζι, όπως και τον πατέρα σου και σένα σε στηρίζει».

Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκινημένο ςμίλησε για το χωβριό με το οποίο τον συνδέουν στενοί δεσμοί.

”Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου να μου λέει: Να προσέχεις την Αση Γωνιά και τους Ασηγωνιώτες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην στήριξη που είχε ο πατέρας του στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα και από τους κατοίκους του χωριού ενώ τόνισε πως «όταν ο πρόεδρος μίλησε για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων μίλησε και στην δική μου καρδιά γιατί έχω περπατήσει σε αυτά τα βουνά, ξέρω τον πόνο σας, τις δυσκολίες που περνάτε…»

«Έχω περπατήσει τα βουνά σας από μικρός. Έχω ζήσει μαζί με τους όμορφους κατοίκους των βουνών της Κρήτης». Και πρόσθεσε: «Ξέρω τις δυσκολίες που περνάτε, ξέρω πόσο τα νέα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά που αγαπούν. Θα στηρίξουμε την ορεινή κτηνοτροφία και αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου το οποίο λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Το λέω γιατί το πιστεύω. Το λέω διότι αυτή η δραστηριότητα είναι ταυτισμένη με ιστορία αιώνων».

Αναφερόμενος στα άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, σημείωσε πως την εξισωτική αποζημίωση θα πρέπει να τη λαμβάνουν αυτοί που τη δικαιούνται ενώ τόνισε πως οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και τυριού θα παταχθούν.

Και κάλεσε όλους να παρευρεθούν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο ενετικό λιμάνι Χανίων στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής.

Στην διάρκεια της υποδοχής ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού, του έδωσε μία φανέλα με το νο10 ενώ ακολούθησε δείπνο  που δόθηκε προς τιμήν του από όλους τους φορείς  της Ασής γωνιάς, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού καθώς καιο πρόεδρος του τοπικού.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook